Skocz do zawartości

[rama] Rama pod osprzęt z ZASKAR 27,5"

daliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Rozglądałam się za rowerem MTB 27,5" do typowo amatorskiej, rekreacyjnej i komunikacyjnej jazdy. Już prawie byłam zdecydowana, żeby brać unibike-evo-27-5-2015, ale kolega z pracy chce składać sobie o wiele lepszy rower i będzie miał do oddania po taniości cały osprzęt z tego rowerku - Zaskar , bo bierze z niego tylko ramę.

Czy możecie mi proszę doradzić jaką ramę mogłabym do tego osprzętu sobie dobrać? Mój budżet nie jest jakiś szalony tzn. maks 2300 zł, a w tym musi się też zmieścić zapłacenie komuś za złożenie tego roweru, bo sama raczej nie dałabym rady. Może nie warto brać wszystkiego z tego Zaskar'a i lepiej część kupić pod wybraną ramę? Mój wzrost to 169 cm, wewnętrzna długość nogi to 79 cm.

Napisano

Pytanie za ile ten osprzęt będzie do oddania i czy Tobie sie to będzie opłacać. 

Co do ramy potrzebujesz mniej-więcej 16"-17", z taperowaną rurą sterową, bez sztywnych osi, z mocowaniem hamulca tarczowego na tył.

Najczęściej polecana rama na tym forum to Accent Peak http://allegro.pl/nowa-rama-accent-peak-27-5-mtb-r-s-alu-hak-i6236438919.html - są też inne kolory, musisz sobie poszukać.

Składanie najlepiej oddać komuś znajomemu co się w tym dobrze orientuje, serwis bardzo często będzie próbował naciągnąć na pieniądze przy takiej operacji. 

Napisano

W budżecie 2300 spokojnie powinny zmieścić się te części, rama i koszt złożenia. Jak ktoś sam zajmuje się rowerem to bez problemu powinien dać radę to poskładać. Może ten kolega by od razu założył to na nową ramę. To co napisane w tej aukcji, te jej niby dobre cechy to trochę lanie wody, ale sam bym ją polecił.

Na tych częściach i ramie do rekreacji i komunikacji powinien długo i bez problemowo służyć.

Napisano

Dziękuję Wam bardzo! Byliście bardzo pomocni. Odpowiadając jak stereotypowa kobieta - rama jest bardzo ładna, a tego nawet nie wymagałam ;)

Pogadam jeszcze raz z kolegą i mam nadzieję, że złożenie jednego roweru w tę czy w tę nie będzie mu robić różnicy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...