lisster Napisano 21 Stycznia 2017 Napisano 21 Stycznia 2017 Witam, Czy znajdę gdzieś instrukcję skracania kabli i odpowietrzania hamulców BR-M7000? Jakieś oficjalne filmy wideo od Shimano albo manual http://si.shimano.com ? Cytuj
RainbowHunterPL Napisano 21 Stycznia 2017 Napisano 21 Stycznia 2017 Przecież to jest banalne pozatym jest masa poradników na YT pamiętaj że przewód skracasz od strony klamki nie zacisku Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj
vdcmike Napisano 21 Stycznia 2017 Napisano 21 Stycznia 2017 Skracanie banalne. Z odpowietrzaniem trzeba nabrać wprawy więc nie zrażaj sie pierwszymi porażkami. Cytuj
gtb Napisano 21 Stycznia 2017 Napisano 21 Stycznia 2017 Skracanie przewodu (tu masz Avidy , ale w M7000 wygląda tak samo) : Odpowietrzanie (tak samo to wygląda w przypadku M7000) : W załączniku masz manuala dla M7000 BR-M7000.compressed.pdf Cytuj
phoe Napisano 21 Stycznia 2017 Napisano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Generalnie przecinasz przewód zaraz przy klamce(zwykłymi obcinaczkami), skracasz do odpowiedniej długości(najlepiej nożem do tapet na jakiejś stabilnej i twardej powierzchni), wciskasz insert, na to oliwkę i skręcasz w klamce i to tyle. Potem z pomocą lejka lub strzykawki wkręconej w otwór do odpowietrzenia pod różnym ustawieniem naciskasz klamkę aż przestaną wylatywać bąbelki. Do strzykawki czy lejka rzecz jasna wlewasz olej mineralny. No i musisz mieć najlepiej nowy insert + oliwkę, stary insert da się odzyskać ze starego przewodu, ale oliwka jest jednorazowa. I jak kupisz insert już, to zwróć uwagę czy jego wewnętrzna średnica(ten otwór) jest jak w starym, one nie są w żaden sposób opisane, a te starsze inserty mają mniejszą średnicę wewnętrzną! Edytowane 21 Stycznia 2017 przez phoe Cytuj
lisster Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Napisano 21 Stycznia 2017 Kupiłem nowe heble, wszystko do skrócenia jest w zestawie. Zestaw i olej do odpowietrzania mam. Odpowietrzałem już inne hamulce shimano (z niższych grup), ale chciałem się upewnić czy w najnowszej grupie SLX coś się nie zmieniło. @gtb Nie ma tego manuala shimano w wersji PL? Znalazłem jeszcze coś takiego: http://www.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/DiskBrakeSystem/SI_8KH0A/SI-8KH0A-001-POL_v1_m56577569830752473.pdf Nie wiedziałem, że na oliwkę daje się smar. Cytuj
gtb Napisano 21 Stycznia 2017 Napisano 21 Stycznia 2017 @gtb Nie ma tego manuala shimano w wersji PL? BR-M7000-PL.pdf 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi