talento259 Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Cześć Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Shimano M089. Buty bardzo fajne, wygodne, ba nawet rozmiar dobrze wybrałem. Ale jedna rzecz mnie nurtuje. W pakiecie były naklejki, które wg instrukcji służą do naklejenia na wewnętrzną część buta, pod wkładkę, tak aby rzekomo nie wiało przez płytkę na bloki. Teraz mam dylemat. Naklejać to i pozbawić się "wentylacji" czy lepiej zostawić tak jak jest bez naklejki, z dziurą? Pozdrawiam
gtb Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Dają naklejki w zestawie ? Ja przy swoich nie dostałem , ale i tak wkleiłam tam Duct Tape bo od dołu dostawa się woda i wkładka była mokra.
HarveyDent Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Naklej druga warstwę ducka na nią po pół roku niewiele z niej zostanie.
talento259 Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Napisano 6 Stycznia 2017 Leje się woda przez te dziurki? Nakleiłem te naklejki ale na jakoś super mocne toto nie wygląda....
HarveyDent Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 100 % szczelności się nie spodziewaj po naklejkach i taśmie. Niektórzy "zalewają" to silikonem i podobno szczelne.
render Napisano 11 Stycznia 2017 Napisano 11 Stycznia 2017 ja zakleiłem silikonem, co prawda zimą nie śmigam na rowerze ale latem w deszcz ten patent się sprawdza
teraw Napisano 24 Stycznia 2017 Napisano 24 Stycznia 2017 Potwierdzam, oryginalne naklejki są do niczego. Zakleiłem duct tapem i jest ok. Bez niczego woda się dostawała, jak wdepnąłem w kałużę, po zaklejeniu już nie. Oczywiście mówię o wdepnięciu na chwilę, czy rozbryzgach z pod koła, nie jakimś brodzeniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.