Skocz do zawartości

[Stroje kolarskie] z Chin

HarveyDent

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja zamówiłem na próbę koszulkę z Racmmera, spodenki Santic i jeszcze taki komplet. 

https://www.aliexpress.com/item/Phtxolue-Cycling-Sets-Cycling-Clothing-Bike-Clothing-Breathable-Quick-Dry-Men-Bicycle-Wear-Short-Sleeve-Cycling/32736956375.html?spm=2114.13010208.99999999.407.xeRtCv

Czekam na przesyłkę i sam jestem ciekaw, zaryzykowałem, bo cena niska, a wzory całkiem fajne mają  ;)

Przyszła już ta koszulka z Racmmera ? Jak z jakością i rozmiarem?

Warto taką wiatrówkę LINK zamawiać ?

Napisano

Przyszła.

Zgadzam się z opinią powyżej. Za te pieniądze warto.

Trochę lepszy krój mają Wosawe. Za to koszulki Phtxolue trzeba brać 1-2 rozmiary mniejsze, zależy jak bardzo ma być dopasowana. Spodenki są ok.

Napisano

Ile ważysz i jaki rozmiar ?

Poza tym próbuje znaleźć ciuchy, podróbki Treka, ale za chiny nie mogę ich znaleźć na ali.

Pełno jest do podróbek Giant, KTM, Merida i innych, ale jak wpisuje Trek to wyskakują mi jakieś ciuchy trekkingowe.

Macie może jakiegoś linka do sklepu, który sprzedaje tego typu ciuchy ?

Napisano

Za 115 zł - warto. Ogólnie nie - jak się dużo jeździ zamki szybko się rozwalają w koszulce, a wkładka dla mnie jest nieporównywalnie gorsza od Danielo czy Vittese. To jest po prostu Lidlowa (przeciętna) jakość, ale w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz :)

Napisano

A jaki budżet posiadasz na zakup całej odzieży rowerowej? Pytam bo sprowadzenie tego zza granicy moim zdaniem mija się z celem, niby cena kusząca, ale co do jakości też jest sporo rozbieżności i może lepiej dołożyć a wybrać coś na kilka sezonów, z czym w razie czego nie będzie problemu jeżeli chodzi o gwarancję, moim zdaniem warto przemyśleć tą kwestię.

Napisano

Spodenki i dobra wkładkę jeszcze można przemyśleć i dopłacić do czegoś lepszego. Koszulka ma mniejsze znaczenie i wydawanie 200 zł czy więcej moim zdaniem nie równoważy różnicy w cenie tych chińskich. To samo z bluzami ocieplanymi. Materiały podobne, więc jeśli tylko trafi się z krojem i rozmiarem, można spokojnie brać od majfrendów ;)

Napisano

A jaki budżet posiadasz na zakup całej odzieży rowerowej? Pytam bo sprowadzenie tego zza granicy moim zdaniem mija się z celem, niby cena kusząca, ale co do jakości też jest sporo rozbieżności i może lepiej dołożyć a wybrać coś na kilka sezonów, z czym w razie czego nie będzie problemu jeżeli chodzi o gwarancję, moim zdaniem warto przemyśleć tą kwestię.

Wiadomo, że chcę kupić jak najtaniej :)

Bardzo podoba mi się ta koszulka ale nie koniecznie musi być od "chinoli".

Być może ktoś kupił od nich i się wypowie co do jakości.

Znalazłem stronę na której ceny też nie są wysokie (jest napisane, że wysyłka z USA): https://www.odziezdlakolarzy.pl/

Nie wiem czy tutaj ją znalazłem ale też można by było się zastanowić: https://www.odziezdlakolarzy.pl/etixx-quickstep/quickstep-2015-hobby-krotkie-spodnie-rowerowe/ , koszulka: https://www.odziezdlakolarzy.pl/etixx-quickstep/uci-kwiatkowski-2015-hobby-koszulka-rowerowa/

Nie wiem czy to jest to samo co z Chin tylko dla zmyłki dali w info inną lokalizację.

Jeśli macie jakieś sprawdzone spodenki czy też koszulki to dajcie linki (przyzwoite ceny) - sam nie wiem gdzie kupować bo nikt jednoznacznie nie napisze, że tu kupuj bo dobre a tam nie bo są lipne.

Pozdrawiam

Napisano

Adam odradzam Ci zakupy w tym sklepie zdecydowanie. Znajomy kupował - zamiast oryginalnych ciuchów dostał oczywiście chińskie podróbki z dwukrotną przebitką. Kiedyś mieli swój profil na fejsbuku ale taka ilość negatywnych komentarzy się tam pojawiała, że zdecydowali się usunąć profil.

Napisano

Jeżeli nie masz jakichś preferencji co do wzoru, a chciałbyś super jakościowo ciuchy to polecam:
https://www.kupkolo.cz/panske-kratke-kalhoty-kupkolo-se-slemi-eleven_z96861/

https://www.kupkolo.cz/pansky-dres-kupkolo-eleven_z96860/

Wychodzi 150-180 zł za komplet, a to są ciuchy jakościowo identyczne jak komplety za 350 zł. Zobaczyłbyś jaka jest różnica w tanich ciuchach, a profesjonalnych.

Sam będę zamawiał niedługo w Kupkolo.cz kilka szpeji to moglibyśmy się zgadać i na wysyłce zaoszczędzić.

Napisano

Ale paskudztwo. Czułbym się jak jeżdżący słup reklamowy. Chyba że by mnie sponsorowali :P Rozumiem jakiś dyskretny napis, ale tu już jest przegięcie

Napisano

"Bart666" - widzisz właśnie o to mi chodzi - o konkretną opinię - mówisz nie kupuj - i już wiem żeby ten sklep omijać szerokim łukiem - dzięki.

"kamfan" - może i bym zamówił z tych Czech ale z tego co patrzałem jest problem z rozmiarem na mnie - potrzebował bym 4XL - (klatka ok. 122cm, pas ok. 105, wzrost 195cm, waga 105kg) :)

"beskidbike"  - nic nie poradzę, że mi się takie koszulki podobają - jestem fanem kolarstwa - o gustach się nie dyskutuję :D

Mam jedną koszulkę na rower z "Lidla" - powiem wam że jestem z niej zadowolony tzn. z jakości jej wykonania - ma tylko jeden minus, mianowicie nie jest rozpinana po całości.

Powiedzcie mi jeszcze co sądzicie o strojach firmy Btwin z Decathlonu ?

Napisano

Odnośnie Btwin - ja uważam, że to są najlepsze stroje jeżeli chodzi o stosunek jakość/cena. Średnia półka cenowa jest już całkiem komfortowa w przypadku dłuższych jazd na rowerze.

A powiedz jeszcze ile czasu (średni czas wycieczki) spędzasz na rowerze, bo jak 1,5-2 h to nawet te chińskie będą OK.

Napisano

Nie wiem co ma do tego mój wiek? Po prostu te stroje graficznie są paskudne. Niektóre "teamowe" zresztą też i chyba nie bez powodu znacznej większości podobają się minimalistyczne wzory, a te "pro" raczej tylko z sentymentu. Do kupkolo.cz o sentyment ciężko ;)

Jak ktoś jest ich fanem to ok, niech jeździ i reklamuje na lewo i prawo

Napisano

Tak to mniej więcej wygląda  2-3h na rowerze.

Trump zaprzysiężony to może dolar spadnie :) to wyjdzie mniej niż 100 zł za zestaw :)  - jak się nie spiszę to będę wiedział, że mam szukać gdzieś indziej.

Napisano

LOL  :woot: To tak samo mogą się czuć Ci co jeżdżą w strojach teamowych, a nie są zawodowcami. Ile Ty masz lat?

To jest ubranie. Dlaczego traktujesz je czysto technicznie? Możesz nie zwracać uwagi na estetykę/kolorystykę, ale większość ludzi jednak przywiązuje do tego wagę. To jest zupełnie normalne.

Na co dzień pewnie nie chodzisz w fioletowych spodniach, bo były tańsze i lepsze od czarnych...

Napisano

1. IMO Kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje jak to zrobił gościu, którego skomentowałem.

2. Dla mnie to jest dyskusja typu - "nie ubiorę lycry, bo wyglądam w niej jak gej". Niestety profesjonalne stroje kolarskie mają być z definicji przede wszystkim funkcjonalne.

3. Tak jak pisałem, równie dobrze można powiedzieć, że ludzie jeżdżący w strojach Pro-Teamów, a nie będący zawodowcami to słupy reklamowe. Dla mnie to po prostu hipokryzja :P

Napisano

Trump zaprzysiężony to może dolar spadnie :) to wyjdzie mniej niż 100 zł za zestaw

No to dałem ciała, bo zamówiłem wczoraj u majfrienda, trzeba było poczekać jeszcze dzień ;)

Napisano

"Gościu"... Jak cię nie stać na porządny i ładny strój a wolisz paskudne, za to tanie, to na Allegro znajdziesz stare Santini albo Castelli od złotówki! Kupuj szybko, bo okazja :P

Co za mentalność...

Napisano

beskidbike, prawdopodobnie wszyscy się w tym momencie już pogubili o co chodzi. Nie ma co ciągnąć wątku, faktycznie są ciekawsze zajęcia niż dyskutowanie o wyższości strojów w paski nad strojami w kratkę  :thumbsup: 

Napisano
"Gościu"... Jak cię nie stać na porządny i ładny strój a wolisz paskudne, za to tanie, to na Allegro znajdziesz stare Santini albo Castelli od złotówki! Kupuj szybko, bo okazja Co za mentalność...

LOL, każdy twój post jest lepszy od poprzedniego  :woot: Ile masz lat, może to mi wyjaśni Twoją logikę i brak umiejętności czytania ze zrozumieniem? :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...