Skocz do zawartości

[hamulce] xtr+xt czy marta?

adamm84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chodzi mi o przedni, zestaw xt(klamka)+ xtr zacisk jest na allegro za 310 bez tarczy, a marta za 500

który sie bardziej opłaca, głównie chodzi mi o bezawaryjnosc

Napisano

Obecnie uzytkuje XTR, dzentelmen w skorzanych rekawiczkach :) Hamulec na pewno nie do sportow grawitacyjnych, choc sily do zblokowania kola wystarczy ciut ciut, najlepsza jest jego modulacja, wiesz zawsze kiedy jak i gdzie zablokuje kolo! Cenie tez konstrukcje! Marta, nie wypowiadam sie, nie uzytkowalem!

Pzdr.

Napisano

Moj brat ma w trialówce taki zestawik i jest bardzo zadowolony. 2 lata jeździł na tym i nic sie nie działo. Ale nie wiem czy kupiłbym używke... Nie wiedomo ile jezdzona.

btw, crazybiker masz fajna bestie :)

Napisano

Uzytkowałem Marte do FR - świetny hamulec :) XT i XTR zdecydowanie nie do latania :) Teraz mam Sainta... świetniejszy od MArty :D Jeśli jeździsz XC, bierz XTRa, jeśli FR/DH - bierz Marte. Jeśli masz jeszcze pare groszy - pomyśl o Saincie a nie pożałujesz :)

Napisano

Jeśli jeździsz XC, bierz XTRa, jeśli FR/DH - bierz Marte.

Marta do FR/DH? :) Przecież to jeden z najlżejszych na rynku hamulców przeznaczony do xc...

Marty w xc sprawują się super, są bezobłsugowe i bardzo lekkie.

Napisano

jak zwykle przy kazdej czesci mam 100 pomysłów, ten zestaw jak dokupie tarcze to sie zrobi prawie 400zł,a w bikestacja.pl mają avidy piątki za 800 i hayesy 9 za 700 więc powoli skłaniam się w tą strone.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...