LukaszNN Napisano 13 Listopada 2016 Napisano 13 Listopada 2016 Cześć, na wypłatę planuję zmianę napędu z 3x10 na 1x10 i proszę o poradę w doborze przedniej zębatki. Obecnie mam 3x10 jednak najmniejszej zębatki nie używam wcale. Koła mam 27,5 korba ma zębatki 32 i 42, kaseta 11x34. Obecnie średnią zębatkę i dużą używam tak pół na pół no może z przewagą nieznaczną największej czyli raczej twarde biegi bo lubie jeździć szybko i po płaskim ale chce mieć zapas na podjazdy. Nie ścigam się i znaczny procent użytkowania to miasto i raczej płaskie ścieżki ale lubię też sobie poszaleć w terenie w końcu mam maszynę XC. Na bardzo stromych górkach mogę sobie podejść, nie przeszkadza mi to. Przy największej zębatce z przodu rzadko korzystałem z zębatki 13T choź czasami używałem, natomiast z najmniejszej na kasecie 11T może raz na rok czyli praktycznie wcale. Kasetę też muszę wymienić i planuję 11x36 ale nie wiem jaką kupić teraz zębatkę, żeby mniej więcej zachować podobną kadencję i prędkość jak na starej korbie. Wiem, że będzie inaczej, nawet nigdy nie jeździłem na takim systemie, całe życie na 3x7/8/9/10. I tu moje pytanie, planuję kupić zębatkę Argon Components tylko nie wiem ile zębów na początku chciałem 38 ale ogólnie dużo czytałem i mało osób jej w takiej konfiguracji chyba używa, raczej mniejsze widzę są używane najczęściej 32 i 34. Jaką powinienem kupić przy takiej jeździe jaką opisałem?
modrzew Napisano 13 Listopada 2016 Napisano 13 Listopada 2016 Dokupić szosę lub przełaja i z czasem zrezygnować z MTB przy takim użytkowaniu, a nie zębatkę Jeśli wiesz na jakich przełożeniach najczęściej jeździsz i jakich prędkości oczekujesz to przecież wszystko można sobie policzyć, gotowych kalkulatorów jest w sieci od groma.
LukaszNN Napisano 13 Listopada 2016 Autor Napisano 13 Listopada 2016 Nie wiedziałem, że są takie kalkulatory, dzięki A myślałeś o kasecie 11-40? A są takie do napędów 10rz? Może mi kolega podać nazwę/symbol?
Tatanka Napisano 13 Listopada 2016 Napisano 13 Listopada 2016 Proszę bardzo link http://allegro.pl/sunrace-ms3-kaseta-10s-11-40t-shimano-sram-i6557481684.html lub 11-42 http://allegro.pl/kaseta-10-rzedowa-sunrace-11-42t-shimano-cs-m771-i6596022843.html
LukaszNN Napisano 13 Listopada 2016 Autor Napisano 13 Listopada 2016 Dzięki za porady, zdecydowałem się na tą kasetę 11x40 i z przodu zębatkę 36 zobaczymy co z tego będzie, dam znać w grudniu czy jestem zadowolony
siimon Napisano 13 Listopada 2016 Napisano 13 Listopada 2016 Wiesz, że do tego potrzebna będzie przerzutka pod 11s?
seraph Napisano 13 Listopada 2016 Napisano 13 Listopada 2016 Gdyż producent nie przewidział takiej patelni w 10 rzędowym napędzie. Oczywiście teoretycznie, bo praktycznie to mój tylny 9 rzędowy SLX ogarnia zębatkę 36T, a nie powinien. Zadziałać to zadziała, ale może być delikatnie upośledzona kultura zmiany biegu.
Tatanka Napisano 13 Listopada 2016 Napisano 13 Listopada 2016 Jest na forum temat "Test napędu 1x10 na zębatkach hcc"Kilka ostatnich stron jest na temat co i z czym działa oraz regulacja
LukaszNN Napisano 13 Listopada 2016 Autor Napisano 13 Listopada 2016 Nie widziałem tego tematu, teraz po przeczytaniu już wszystko podane praktycznie na tacy, wielkie dzięki
Nastar Napisano 13 Listopada 2016 Napisano 13 Listopada 2016 zdecydowałem się na tą kasetę 11x40 i z przodu zębatkę 36 zobaczymy co z tego będzie Dokładnie taki sam układ zastosowałem u siebie. Działa świetnie. oczywiście z przodu zębatka Narrow Wide. Całość ogarnia mi stara przerzutka SLX 10sp. Musiałem tylko wydłużyć łańcuch bo nie mogłem całości wyregulować. Teraz jest bardzo dobrze.
LukaszNN Napisano 13 Listopada 2016 Autor Napisano 13 Listopada 2016 Zobaczymy, też mam starą rd-m675 już swoje zrobiła, jak zamontuje nowy napęd i nie podoła to kupię RD-M7000, zdam relację na początku grudnia
RBTS Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 "lubie jeździć szybko i po płaskim ale chce mieć zapas na podjazdy" Do takiej jazdy chyba jednak będzie lepszy napęd 2x10 i ciaśniej stopniowana kaseta np. 12-25 lub 12-28.
Arni220 Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 Nie chyba, a na pewno. Niestety nie ma tak ciasnych kaset MTB, a i przerzutka będzie miała z taka problem. Warto jednak było by założyć chociaż dedykowaną 11-32.
RBTS Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 Może Tiagra? Manetki, przerzutka i kaseta. Ale najlepiej prawił MODRZEW: "Dokupić szosę lub przełaja i z czasem zrezygnować z MTB przy takim użytkowaniu, a nie zębatkę"
Tatanka Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 Ale najlepiej prawił MODRZEW: "Dokupić szosę lub przełaja i z czasem zrezygnować z MTB przy takim użytkowaniu, a nie zębatkę" A różnica w cenie między wymianą kasety i zębatki a kupnem roweru została wzięta pod uwagę? Ewentualnie brak miejsca na 2 rowery?
RBTS Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 No, to tylko dążenie do doskonałości... Niemniej jednak, zmiana na jedną tarczę chyba nie jest dobrym pomysłem, stąd sugestie ciaśniejszej kasety i dwóch tarcz. Taka propozycja z mej strony jednak może nie być dość obiektywna, gdyż od lat jestem skażony szosą i na widok 40 zębnej koronki kasety robi mi się niedobrze.
marcin_ostrów Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 Ja właśnie patrzę na 50 i się uśmiecham do siebie
BulletTime Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 A różnica w cenie między wymianą kasety i zębatki a kupnem roweru została wzięta pod uwagę? Ewentualnie brak miejsca na 2 rowery? Pytanie trza zadac z innej strony. Po co kupowac gorski skoro sie bedzie jezdzic po asfalcie? Nie lepszy cross czy tam przelaj/ gravel?
Arni220 Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 Sugestie sugestiami, ale taka jest logika na płaskie tereny, ciasna kaseta pozwoli dokładnie dobierać przełożenia, a korba dwublatowa zapewni pożądany zakres. Kasety 11-42 zostały stworzone do wyścigów XC, a nie jazdy po płaskim, a że mają mniejszy zakres niż tradycyjny napęd MTB, to zostały zaadoptowane przez amatorów do takiej jazdy i uznane jako wystarczające. Tylko że to całkowicie różne tereny, a więc i potrzeby. Problem w tym przypadku stanowi moda, taki napęd jest bardziej kul, trendy itd.
LukaszNN Napisano 14 Listopada 2016 Autor Napisano 14 Listopada 2016 Pytanie trza zadac z innej strony. Po co kupowac gorski skoro sie bedzie jezdzic po asfalcie? Nie lepszy cross czy tam przelaj/ gravel? Dziękuję za rady kolegom ale chyba mnie większość źle zrozumiała, po asfalcie jeździć muszę bo mieszkam w Poznaniu a tego tu dużo Gdybym chciał inny rower to bym go sobie po prostu kupił, jeżdżę po płaskim bo wielkopolska jest płaska a po górach nie jeżdżę tylko w okolicy do około 100km od domu. Gdybym chciał 2 blaty to bym je sobie zrobił a nie chcę, kręci mnie ten napęd 1x i jego prostota i najzwyczajniej w świecie chcę go sobie wypróbować, a jak mi się nie spodoba to go wypierdylam i daje dwa blaty. I tyle z filozofii
radziuGD Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 Wszyscy rozumiemy, ze napęd 1xXX jest fajny, ale na płaskie jednak z szeroką kasetą kontrowersyjny. Sam posiadam w mtb 1x11 na Gdańskie zmarszczki ale jak chcę pośmigać po płaskim to mam szoskę z kasetą 12-25. Tak jak wszyscy piszą w tym temacie, kaseta 11-42 ma mało sensowne stopniowanie na płaskie tereny
Nastar Napisano 15 Listopada 2016 Napisano 15 Listopada 2016 Tylko że to całkowicie różne tereny, a więc i potrzeby. Problem w tym przypadku stanowi moda, taki napęd jest bardziej kul, trendy itd. Ale z drugiej strony jeśli komuś NAPRAWDĘ odpowiada taka konfiguracja to co ? Będziemy go przekonywać, że nie ma racji ? Ważne żeby użytkownik bajka był zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.