mamika95 Napisano 11 Listopada 2016 Napisano 11 Listopada 2016 Szukam pedałów dwustronnych lub jakiś nakładek na pedały do których ściągania nie trzeba używać śrubokręta lub innych narzędzi. Interesują mnie nakładki/adpatery na pedały Quartz firmy LOOK (http://www.porebarowery.pl/main/product/3628,ADAPTER-DO-PEDALOW-QUARTZ,page:1), czy miał ktoś z nimi kontakt? Jak wygląda ich mątaż czy jest prosty i zajmuje kilka sekund czy potrzeba śrubokręta i odrobinę czasu jak w przypadku: Shimano SM PD22? Czy ewentualnie pedały SPD PD-M530 spełniają rolę pedałów dwustronnych?
sedymen Napisano 12 Listopada 2016 Napisano 12 Listopada 2016 Nakładek nie polecam. Chyba, ze okazjonalnie. Inaczej to porażka. Wybrany model się nie sprawdzi na dłuższe trasy. Tak okazjonalnie do 20 km, OK. Lepszy już jest A-530 ale na sakwy na cały dzień to też porażka. Używałem PD-M324. Funkcjonalnie super, ale uszczelnienie i konstrukcja prymitywne. Kwesta czasu kiedy padną. Polecam PD-T8000. Dobrze uszczelnione i łożyskowane. Wybór jednak zależy od tego do czego je będziesz używać. Ja wybieram pod sakwy, więc pod tym kątem je rozpatruje.
mamika95 Napisano 12 Listopada 2016 Autor Napisano 12 Listopada 2016 A tą nakładkę LOOK-a zakłada się bez problemowo czy trzeba się z tym męczyć, bo ja potrzebuję tych podkładek tylko po to by przejechać 5- 15km i to okazionalnie. Tak to jerzdrzę na blokach, ale myślę, że wrto mieć zawsze jakieś zamienniki. Bardzo mi zależy terz na czasie ich mątażu bo zwykle otwieram garaż i wsiadam na rower. Nie mam zbytnio czasu by się bawić w ich mątaż.
zekker Napisano 12 Listopada 2016 Napisano 12 Listopada 2016 A te okazjonalne 5-15km to w celach rekreacyjnych czy innych? Niezależnie od warunków pogodowych, czy tylko jak jest sucho? Zdarzało mi się jeździć kilkanaście km w zwykłych butach i pedałach spd. Nie jest to najwygodniejsze rozwiązanie, ale jak większość dnia jedzie się pociągiem, a potem jeszcze trzeba dojechać kawałek rowerem, to ciężko wysiedzieć w rowerowych butach tyle godzin, a pakować zwykłe przepocone do plecaka też nie bardzo Problem jest jak jest mokro, bo buty mogą się ślizgać. Tak samo jakbyś chciał jechać w jakichś bardziej eleganckich. Na koniec, to przyłóż się odrobinę do poprawności pisania, bo sadzisz takie błędy jakbyś to specjalnie robił...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.