Skocz do zawartości

[Bębenek] ślady po kasecie

snoopster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dlatego właśnie podobno do bębenka alu powinno stosować się do tego przystosowaną kasetę.

Napisano

Dokładnie , alu bębenek tak ma.

Dlatego właśnie podobno do bębenka alu powinno stosować się do tego przystosowaną kasetę.

A to niby jaką ? Te na alu pająkach ? Tam masz 3 lub 6 na pająku a reszta luzem - i tak się wcinają.

Napisano

slyszalem od kolegi Puklusa ze mozna zrobic metalowa blaszke z zyletki zeby ograniczyc wcinanie(ala ABG od Novatec) ale mozna tez jezdzic i sie nie przejmowac bo jednak uzywasz tego zgodnie z przeznaczeniem :D

Napisano

z ABG duzo lepiej to wyglada, tylko minimalne wzery w korpusie. M8000 (11-40)  nie wiem ile jezdzone ale na pewno wiecej niz 1000km

patent z pocieta zyletka tez pomaga

novatec_al.JPG

Napisano

trochę mocno masz te koronki wgryzione według mnie, ja na moim alu bębenku po kasecie hg50 mam tylko minimalne wżery, a nogę mam wcale nie słabą ;) jak dla mnie za słabo odkręciłeś nakrętkę kasety- jak odkręcisz mocno to siła się rozkłada częściowo po całej kasecie, co niweluje jej wrzynanie w bębenek.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jak odkręcałem miałem wrażenie że jest słabo skręcone. Prawda że nie zaglądałem tam. Teraz skręcone porządnie zobaczymy czy będzie mniej postępować.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...