Skocz do zawartości

[suport] Łożyska do SRAM PF30

Meche1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy istnieje możliwość kupienia samych łożysk do suportu sram pf30? Po ostatnim błotnym wypadzie w góry słychać tak jak by piasek w łożysku, możliwe jest żeby się tam dostał(rower nie był myty na myjce wysokocisnieniowej)? Jest na to jakiś patent tak jak w suportach bb-ex accenta?

Napisano

Przeszukałem internet i pare raz trafily się wpisy o łożyska 6806 42x30x7. Najwieksza niewiadoma jest średnica zewnętrzna czy faktycznie łożyska siedzace w sram pf30 maja fi42. Zlosci mnie to że w rowerach za niemale pieniądze ktore maja byc uzywane w terenie upycha sie tak awaryjne podzespoły

• Mod Team
Napisano

Upycha bo sam suport jest tańszy w produkcji a i produkcja ramy jest tańsza, nie trzeba gwintować, nie trzeba wstawiać aluminium ... same plusy ... dla producenta.

Napisano

Firma HOPE w ciekawy sposób rozwiązała problem:http://www.roteccycles.co.uk/ekmps/shops/rotec/images/hope-press-fit-pf30-pf46-68-73-30mm-short-bottom-bracket-stainless-sleet-11755-p.jpg. Dwie miski wprasowujemy klasycznie ale do tego są skręcone długa tulejką, materia to aluminium, czyli nie było by problemy z wymiennością samych łożysk. Nawet można by się pokusić o klucz który by umożliwił demontaż łożysk bez demontowania misek. Musze wykombinować jakiś zajeżdżony sram pressfit 30, żeby mu się przyjrzeć i zmierzyć.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Przy okazji napiszę odpowiedź do pierwotnego pytania. Posiadam rower z 2015 roku z suportem PF30 i zamontowane są tam standardowe łożyska 6806 2RS 42x30x7mm. Niedawno nawet wymieniałem jedno od strony napędu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...