Sianek Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Mam taki problem . chce zmienić piaste i nie wiem czy sprychy będą pasować . Teraz mam piaste jotey i obręcz (alxrims dm 24) 26cali chce założyć piaste (reborn grind) i nie wiem czy sprychy bedą pasowac pod wzglendem długości. pomocy
wookie Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 www.google.pl ponadto nie raz zaloze sie ze bylo poruszane info o tym jak znalezc KALKULATOR DO PRZELICZANIA SZPRYCH poza tym zaplatanie na tych samych szprychach nie do konca jest sensowne , no chyba ze dosc mlode kolo jest
Sianek Napisano 18 Września 2006 Autor Napisano 18 Września 2006 nie moge tego kalkulatora znaleźć . mugłby to ktoś policzyć ? czy poprostu w sklepie rowerowym się spytać ??
tobo Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 zobacz jaka wysokosc maja kolnierze w piascie ktora masz i w piascie ktora chcesz zalozyc. jesli taka sama lub minimalnie inna to beda pasowac. ale lepiej idz do dobrego sklepu - zeby sprzedawca nie wcisnal ci kitu. jesli kolo jest stare - nie warto zakladac starych szprych. chyba ze kolo jest w b dobrym stanie a szprychy sa markowe - np dt. wtedy mozna ewentualnie.
uchmanek Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 nie moge tego kalkulatora znaleźć a gdzie szukales?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.