radziuGD Napisano 27 Września 2016 Napisano 27 Września 2016 hmm......jeżeli robimy napęd w 10 rz i ma to działać fajnie to wolałbym większą precyzję niż zwykłe doere......przecież to prawie to samo co alivio...... 10 rz małe odległości......nie widzę tego, A co to niby w przerzutce deore nie działa precyzyjnie? Byle luzów nie było a resztę roboty zrobi manetka xt
Kiva Napisano 27 Września 2016 Napisano 27 Września 2016 Radku - nie miałem okazji potestować nowych serii deorek, w poprzednich seriach gdzie deorka była raczej bliżej alivio niż xt , były moim zdaniem różnice, chociażby w sile sprężyny, jak i samej pracy po pewnym okresie czasu - takie odnosiłem wrażenie:)a w aspekcie rosnących wymogów precyzji działania, obawiałbym się o szybkość "łapania luzów" przerzutki, podobnie z tego samego względu nie decydowałem się na xt w shadow ze sprzęgiełkiem, - prostota układu - mniejsza awaryjność, luzy itd., a przy moim użytkowaniu (szosa/lekki teren) nie stanowiło by to aż takiej różnicy w pracy całości,Pozdrawiam
Majonez87 Napisano 1 Października 2016 Autor Napisano 1 Października 2016 Dzisiaj zrobiłem trasę 75 km na szosie swoim Evado i powiem Wam panowie, że nie schodziłem praktycznie(oprócz niewielkich podjazdów) z blatu 48. Z tyłu szły 3 najmniejsze tarcze non stop, a byly zjazdy gdzie delikatnie mówiac brakowało mi kolejnego przełożenia. Chodzi o to, że chyba inna korba niż 48 nie wchodzi w grę. Chyba, że dać blat 42 i kombinować coś z tyłem, np. Zmienić 11-36 na coś niżej. Tylko pytanie czy to ma sens? Aż tak się nie znam więc liczę na pomoc, w którą stronę iść. Tfu z tylu mam teraz 11-32 a nie 11-36
Kiva Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Albo jezdzisz na za słabej kadencji, albo masz bardzo mocną noge , no chyba ze często latasz w grupie, ja u siebie jestetm na etpaie przekładki blatu na 44z, bo 48 za rzadko używam przy dobrej kadencji - a chciałbym nieco równiej rozłożyć zużycie korby/kasetyz tyłu możesz zejść na 10 ..... ale to i tak za mało będzie jeżeli obecnie brakuje przy blacie 48...... robiąc dobra kadencje na 48x11 przy kadencji 100 to ok 58km/h .....kadencja 120 to ok 70 km/h.....naprawdę jesteś to w stanie ukrecic ? naprawdę brakuje Ci przelozeń, ile % czasu jechałeś na 48x11,przerzutka mtb więcej niż 48 na blacie nie obsluzy, może pomysl nad korba/przerzutka szosowa....
Majonez87 Napisano 2 Października 2016 Autor Napisano 2 Października 2016 Szczerze to nigdy kadencji nie mierzyłem, ale jest na pewno poniżej 100. Za bardzo nie lubię kręcić i kręcić i kręcić, wolę właśnie wrzucić wyższy bieg i mniej pedałować, a nie zauważyłem oprócz oczywiście podjazdów, żebym miał problem potem z siłą nóg. Będę to jeszcze obserwował. Dzisiaj też robie dłuższą trasę i dokładnie zbadam co mi lepiej gra. Ok Panowie decyzja podjęta wybrałem taki zestaw i zamawiam. Powiedzcie mi tylko czy wszystko razem będzie grało i nie będzie problemów z ustawieniem. Przerzutka tył: Shimano RD M781 XT 10rz. Shadow Przerzutka przód: Shimano FD T781 Deore XT 3x10rz. Down Swing Manetki: Shimano Shimano SL M780 Deore XT Kaseta: Shimano CS HG81 SLX Dyna-Sys Korba: Shimano FC M670 SLX 48x36x26 175mm (suport w komplecie) Łańcuch: KMC X10.93 Łańcuch 10 rzędowy 114 ogniw ze spinką I dodatkowo dokupuję opony bo te Marathon 1.6 poza asfaltem są kiepskie: Schwalbe Marathon Mondial 28 DD TSC SS Opona zwijana - 28x2.00. Czy ten zestaw razem będzie chodził jak należy?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.