MichuuTM Napisano 21 Września 2016 Napisano 21 Września 2016 Witam , dwa dni temu przyszła mi nowa przerzutka - Shimano Acera Załozyłem do roweru i wyregulowałem. Dzisiaj wracam ze szkoły i przerzutka mi się jakby złozyła , odkręcam już w domu przerzutke od ramy i widzę ten bolec , obrobiony i tą wajchę co trzyma się na haku tą śrubą i słuzy ona do regulowania wózka góra dół [ nie umiem tego wytłumaczyć ] Załączam do tego zdjęcia I moje pytania , czy mogę prosić o gwarancję lub czy da się to jakoś naprawić ?
Gość Napisano 21 Września 2016 Napisano 21 Września 2016 A możesz wstawić fotkę jak masz ją przykręconą do roweru?
seraph Napisano 21 Września 2016 Napisano 21 Września 2016 Wygląda na uszkodzenie mechaniczne. Nie walnąłeś w nic po drodze lub przy opieraniu roweru o coś?
MichuuTM Napisano 21 Września 2016 Autor Napisano 21 Września 2016 A możesz wstawić fotkę jak masz ją przykręconą do roweru? Ymm no mogę ale , to jest to co jest ta śruba co się nią reguluje wózek góra dół jaka ma byc odległość miedzy koronkami :3 A możesz wstawić fotkę jak masz ją przykręconą do roweru? Nie mój rower ale jest acera ;P mam tak samo założoną , teraz jest wykrecona z ramy bo po co mi ona wkrecona jak i tak nie pojeżdżę
Gość Napisano 21 Września 2016 Napisano 21 Września 2016 Chciałem zobaczyć czy miałeś dobrze założoną, bo uszkodzenie jest dość podejrzane.
MichuuTM Napisano 21 Września 2016 Autor Napisano 21 Września 2016 Wygląda na uszkodzenie mechaniczne. Nie walnąłeś w nic po drodze lub przy opieraniu roweru o co Nie Chciałem zobaczyć czy miałeś dobrze założoną, bo uszkodzenie jest dość podejrzane. Mogę na gwarancję ? Kupowałem przez allegro ale sprzedawca pisze 24 mies gwarancji ... lub czy mozna to naprawic ?
Gość Napisano 21 Września 2016 Napisano 21 Września 2016 Chłopie, po kolei, wstawiłeś fotkę na której widać mniej więcej uszkodzenie. Fotek jak masz założoną na rowerze też wstawić nie chcesz i oczekujesz że ktoś Ci poda rozwiązanie na talerzu. Fotka na rowerze z kilku ujęć najlepiej, tak żeby było widać mocowanie i od tyłu. Naprawdę nie ma tutaj wróżek, mogłeś w coś przywalić a mogłeś źle ustawić.
MichuuTM Napisano 21 Września 2016 Autor Napisano 21 Września 2016 Chłopie, po kolei, wstawiłeś fotkę na której widać mniej więcej uszkodzenie. Fotek jak masz założoną na rowerze też wstawić nie chcesz i oczekujesz że ktoś Ci poda rozwiązanie na talerzu. Fotka na rowerze z kilku ujęć najlepiej, tak żeby było widać mocowanie i od tyłu. Naprawdę nie ma tutaj wróżek, mogłeś w coś przywalić a mogłeś źle ustawić. tak ale po co mam dawać zdj przerzutki w rowerze skoro teraz nie mogę jej normalnie załozyć ? bo tej wajchy tam się cofnąć nie da bo jest obrobione to i wraca na miejsce ?
Gość Napisano 21 Września 2016 Napisano 21 Września 2016 bo tej wajchy tam się cofnąć nie da bo jest obrobione to i wraca na miejsce ? Można po Polsku? Co jest obrobione i co wraca? W pierwszym poście pisałeś że odkręciłeś, to znaczy że i przykręcić można. Dobra, już widzę: przywaliłeś w coś solidnie albo wada fabryczna, obstawiałbym to pierwsze. Przerzutką można rąbnąć solidnie nawet nie wiedząc.
MichuuTM Napisano 21 Września 2016 Autor Napisano 21 Września 2016 Można po Polsku? Co jest obrobione i co wraca? W pierwszym poście pisałeś że odkręciłeś, to znaczy że i przykręcić można. Dobra, już widzę: przywaliłeś w coś solidnie albo wada fabryczna, obstawiałbym to pierwsze. Przerzutką można rąbnąć solidnie nawet nie wiedząc. Ymm dałem zdjęcia ta wajcha na zdjęciu powinna być w miejscu gdzie jest obrobione , dałem zdjęcia UP ,
gtb Napisano 21 Września 2016 Napisano 21 Września 2016 Masz ukruszony ogranicznik do naprężania sprężyny , samo z siebie to się nie zrobiło musiała tam zadziałać spora siła (pierwszy raz coś takiego widzę) . Naprawić tego raczej się nie da i na gwarancję też nie liczy - uszkodzenie mechaniczne temu nie podlega.
Gość Napisano 21 Września 2016 Napisano 21 Września 2016 Tak jak pisze kolega, żeby połamać coś takiego naprawdę trzeba się mocno postarać. Sprawdź jeszcze czy masz hak prosty, bo wygląda to co najmniej dziwnie.
inforobert Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 Witam , dwa dni temu przyszła mi nowa przerzutka - Shimano Acera Załozyłem do roweru i wyregulowałem. Dzisiaj wracam ze szkoły i przerzutka mi się jakby złozyła , odkręcam już w domu przerzutke od ramy i widzę ten bolec , obrobiony i tą wajchę co trzyma się na haku tą śrubą i słuzy ona do regulowania wózka góra dół [ nie umiem tego wytłumaczyć ] Załączam do tego zdjęcia I moje pytania , czy mogę prosić o gwarancję lub czy da się to jakoś naprawić ? Przerzutka do wymiany.
krzyszy691 Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 Mogła być wada materiału, (ten element jest przeważnie odlewany pod ciśnieniem) ale trudno by było to udowodnić w przypadku reklamacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.