Hajnrich Napisano 23 Sierpnia 2016 Napisano 23 Sierpnia 2016 Witam Zamawiam sakwy city ortlieba na tył i zastanawiam się, który kolor się lepiej sprawdzi. Podoba mi się biały i czarny... oba pasują do ramy. Tylko jak to użytkowo wygląda. Ktoś ma jakieś doświadczenia(?) Zastanawiam się czy czarne się nagrzewają potężnie i np. jedzonko czy sprzęt elektro dostanie po dupie. Wiadomo, białe częściej trzeba czyścić. I co tu wybrać
yarad Napisano 23 Sierpnia 2016 Napisano 23 Sierpnia 2016 Chyba możesz zaryzykować białe - będzie pewnie bardziej oryginalnie, bo czerń powszechna . Ortlieby City są łatwo "zmywalne", mają gładką, "plastikową" powłokę. Koleżanka ma sakwy czerwone, inna żółte (wyższy model, classic, ale materiał chyba ten sam), a narzekań nie słyszałem. Inna sprawa to pokrycie płócienne (cordura?) - kolega ma sakwy pomarańczowe, nałapał plam od smaru czy asfaltu i nie da się doczyścić... Czarnego smar się nie ima , ale błoto czy kurz też od razu widać. Więc po wycieczce tak czy inaczej trzeba umyć.
Hajnrich Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Napisano 24 Sierpnia 2016 Nikt nie używa czarnych i nie podpowie czy się fest grzeją?
piotrrc Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Ja mam czarne msx i nie stwierdziłem jakiegoś strasznego nagrzewania. Mam też żółte i czerwone i każdej jest tak samo. Bierz te, które Ci się bardziej podobają. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
MikeSkywalker Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Generalnie zamknięta sakwa, nawet jasna (mam żółte) trochę się grzeje w środku więc w upale kolor to tylko część sukcesu. Ja wziąłbym białe ze względu na lepszą widoczność po zmroku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.