gtb Napisano 13 Sierpnia 2016 Napisano 13 Sierpnia 2016 Ciekawe tylko jak z wagą tego roweru, rama chromo-molibdenowa dużo cięższa od aluminiowej? Niestety cięższa , waga ramy CR-MO nie cieniowanej to 2,5-3kg (podstawowe alu to 2-2,5kg) , ale komfort jazdy w stosunku do aluminium nie porównywalny (na duży + dla CR-MO). Ramka w tym rowerze jest od Tange - czołowego producenta ram z tego stopu w tamtych czasach (robił ramy nawet dla Richey'a).
WrednaSzlama Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Napisano 13 Sierpnia 2016 Niestety cięższa , waga ramy CR-MO nie cieniowanej to 2,5-3kg (podstawowe alu to 2-2,5kg) , ale komfort jazdy w stosunku do aluminium nie porównywalny (na duży + dla CR-MO). Ramka w tym rowerze jest od Tange - czołowego producenta ram z tego stopu w tamtych czasach (robił ramy nawet dla Richey'a). Czyli ogólnie mówiąc- brać? Osprzęt i wszystko w dobrym stanie na zdjęciach?
gtb Napisano 13 Sierpnia 2016 Napisano 13 Sierpnia 2016 Zdjęcia kiepskie (jak to na OLX) ale ogólnie bardzo fajny retro bike (sprzęt z tamtych lat na głowę bije wytrzymałością obecne).
WrednaSzlama Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Napisano 14 Sierpnia 2016 Zdjęcia kiepskie (jak to na OLX) ale ogólnie bardzo fajny retro bike (sprzęt z tamtych lat na głowę bije wytrzymałością obecne). Możliwe, że jutro go kupię, choć mam jeszcze małe wątpliwości. Mógłbyś przyjrzeć się jeszcze temu rowerowi? Aukcja niemiecka, ale da się zrozumieć http://www.quoka.de/fahrraeder/mountain-bikes-bmx-raeder-rennraeder/c5930a172427614/kgb-mtb-alu-mountainbike-fahrrad.html
seraph Napisano 14 Sierpnia 2016 Napisano 14 Sierpnia 2016 Sztywny widelec z dobrej stali będzie dużo lepszą opcją niż wiekowa atrapa amortyzatora - nie wiadomo nawet co zastaniesz w środku.
WrednaSzlama Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Napisano 14 Sierpnia 2016 Sztywny widelec z dobrej stali będzie dużo lepszą opcją niż wiekowa atrapa amortyzatora - nie wiadomo nawet co zastaniesz w środku. No niby tak. Kolega mówi, że na sztywnym widelcu zjadę z krawężnika i koła scentrowane - jest w tym trochę prawdy?A gdyby jakiś nowszy rower na amortyzatorze kupić? 2 w miarę ciekawe opcje znalazłem. A może nadal lepszy Niagara? Odpowiedzi jeszcze dziś potrzebuję, bo jutro chcę zamówić a licytacja RALEIGH (niżej) kończy się za 5h.1) http://allegro.pl/aluminiowy-gorski-raleigh-team-deore-26-schwalbe-i6398294246.html2) http://allegro.pl/2-danger-xt-blokada-i6408795097.html#thumb/7 - rama 20cali, ale myślę, że też będzie pasowała.
Mod Team Puklus Napisano 14 Sierpnia 2016 Mod Team Napisano 14 Sierpnia 2016 Kolega mówi, że na sztywnym widelcu zjadę z krawężnika i koła scentrowane - jest w tym trochę prawdy? A zauważ ze w szosówkach jakoś nie ma zawieszenia. Jak masz koło zaplecione z makaronu i plastrów boczku to pewnie sie skrzywi, dobre nie powinno ani trochę.
scirocco Napisano 14 Sierpnia 2016 Napisano 14 Sierpnia 2016 Sztywny stalowy widelec ma wiele zalet. Sam sporo jeżdżę na specu z 1992r z osprzętem DX. Testowałem go na singletrackach w Świeradowie i zapewniam, że nie ma co się bać trwałości. DX m65x to praktycznie ta sama konstrukcja co XT 73x. Generalnie jeśli bierzesz coś z lat 90 od STX rc wzwyż to nie bałbym się o wytrzymałość. Kluczowa sprawa to trafić na nie skatowany sprzęt i w miarę kompletny.
WrednaSzlama Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Napisano 14 Sierpnia 2016 Kluczowa sprawa to trafić na nie skatowany sprzęt i w miarę kompletny. Mógłbyś doradzić, który z tych trzech sztuk najbardziej opłaca się kupić? Niagara / Raleigh / 2 Danger? @EDIT W sumie to licytacja, więc cena na pewno jeszcze podbije, Raleigh już 405zł a jeszcze 3 godziny zostały. Nie mam więc raczej szans, że je kupię. W takim razie możesz powiedzieć, który najlepszy, ale skupić się bardziej na ocenie Niagary.
scirocco Napisano 14 Sierpnia 2016 Napisano 14 Sierpnia 2016 Ciężko doradzić co lepsze. Sam kilka razy się sparzyłem na zakupach przez internet. Niestety wielu sprzedawców opisując stan roweru świadomie mija się z prawdą, opowiada jakieś bajki. Ja wierzę jedynie osobistej ocenie stanu sprzętu. Moim zdaniem lepiej jest kupić rower na osprzęcie niższej klasy a w lepszym stanie. Sam ostatnio zaufałem jednemu sprzedawcy który zapewniał o super stanie i okazało się, że jest całkiem inaczej Niagara - osprzęt kusi (trik z zainstalowaniem wypasionej tylnej przerzutki). Wygląda to jednak na rower poskładany z tego co akurat było (zobacz co sie dzieje z przednią przerzutką na korbie). Żeby to jakoś wygladało to masz do wymiany sztyce, siodło i pewnie opony bo pewnie spękały ze starości (mało które skinwalle przetrwały do obecnych czasów). Rama też jest bardzo duża. Nie wiem ile masz wzrostu, ale dla mnie (183cm) 20cali to absolutne max w rowerach z tej epoki http://olx.pl/oferta/rower-gorski-CID767-IDb2nQ1.html#a8497fca3c Tutaj z STX rc to masz tylną przerzutke a reszta? Jeśli napęd jest nowy to pewnie masz tam coś klasy HG40. Kaseta stx rc jest pancerna - ale kupić w dobrym stanie nie jest łatwo. 2danger - całkiem inny sprzęt, inna epoka i wątpię by sprzedał się poniżej tysiaka.
WrednaSzlama Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Napisano 14 Sierpnia 2016 Rower górski Kalisz • OLX.pl Tutaj z STX rc to masz tylną przerzutke a reszta? Jeśli napęd jest nowy to pewnie masz tam coś klasy HG40. Kaseta stx rc jest pancerna - ale kupić w dobrym stanie nie jest łatwo. Ten rower już odpada, bo sprzedawca nie zejdzie z ceny. Chciałem brać tą Niagarę, dobrze, że przypomniałeś mi o oponach. Nie mam pieniędzy, żeby po zakupie jeszcze coś dokładać do roweru. Co się dzieje z przednią przerzutką? Zielony jestem w temacie. Mój wzrost także oscyluje między w granicach 183cm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.