nieludzki Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 Witam. Mam jakiś stuk w bębenku piasty. Gdy obkręcę do w stronę cyknięcia piesków i potem w stronę do pedałowania to niby pieski za każdym razem załapują i przeskoku nie maa, ale pojawia się taki jak by "dostuk" przed załapaniem piesków. Piasta FH-M495. Robić coś z tym? Tu mam filmik na YT z tym "dostukiem". https://www.youtube.com/watch?v=PbjstAuDY3I&feature=youtu.be
Ychu Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 Jak Ci się chce to rób , ja bym olał. Zdejmij , obejrzy jak wygląda pod spodem , ciut smaru. Rozbierz , wyczyść , nawal dużo smaru to będzie bezgłośny , jak ma być słyszalny to wystarczy wpuścić oleju.
nieludzki Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Napisano 1 Sierpnia 2016 Czyszczony nie był. Zdjęty już. Jutro go rozbieram. Poczytałem trochę w necie. Kulki powkładam na smar maszynowy, zapadki/pieski na olej taki do łańcucha Rohloff. O.K.?
scirocco Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Smar wyłącznie na kulki. Kropla Rohloffa pod zapadki (tam gdzie się ślizgają) i nic więcej,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.