Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] Alivio m4000 a kaseta 11-28

RainbowHunterPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam aktualnie kasetę 11-34 i nie używam wogóle 3 największych koronek kasety czy kaseta 11-28 będzie kompatybilna z tą przerzutką ?

Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jeszcze powinna być, ale to już raczej dolna granica, bo nie będzie się dało zbliżyć górnego kółka przerzutki do największych zębatek na optymalną odległość.

Napisano

Kurde muszę mieć pewność aby nie wywalić kasy w błoto najlepiej by było gdyby wypowiedziała się osoba która używała/używa takiej kombinacji a i jeszcze jedno jakie pancerze i linki są dobre ??? aktualnie założyłem jakieś tanie linki i opór jest spory :/

Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050F przy użyciu Tapatalka

Napisano

No jak 11-30, przecież będzie "za mała"

No ale jaki jest problem tak naprawdę? Rozumiem że nie używasz, ale przy okazji brakuje Ci przełożeń czy o co chodzi?

Napisano

Nie używam 3 biegów więc woże dodatkowy balast i rozpiętość jest spora i ciężko dobrać przełożenie pod dany moment

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

Napisano

To może podmianka na blaty np 32 i 44?

Chociaż niech ktoś bardziej doświadczony się wypowie, ja jeżdżę na 1x

Napisano

No to na bardzo upartego zostaje zmiana przerzutki i kasety. A może źle dobierasz przełożenia? Chociaż z drugiej strony na blacie 22 i kasecie 34 to już niezły młynek musi być

Można jeszcze piłować hak, ale to jest coś czego ja nie popieram i nie wiem czy zadziała.

Napisano

A jakie manetki?

Deore już daje radę, XT to już bardzo dobry sprzęt.

Napisano

Ja u siebie zmieniłem kasete z 11-32 na 11-23 ,  altus,8 , z tyłu i wszystkie biegi wchodziły bez problemu, bo też nie używałem połowy największych zębatek, teraz założyłem z tyłu 105 5701 i też jest dobrze.

• Mod Team
Napisano

Jak nie zmienisz nic poza odkręceniem młynka, to tak naprawdę nie zmienisz nic, poza zwężeniem sobie zakresu. Jak zmienisz zębatki w korbie na 2 inne, to już zależy co wybierzesz.

Napisano

Miałem RD-M592 i kasetę 11-28 i nie zabardzo chciało działać. Musiałem podpiłować trochę hak żeby przerzutka poszła do góry, bo regulacja śrubką B już się skończyła. Dopiero po tej operacji było OK.

Napisano

Ja mam 32T x 11-34

Mieszkam na płaskich terenach więc mi to pasuje, jednak po kolejnych naklepanych kilometrach zmieniłbym kasetę na 12-36 lub blat na 30T, tyle że takiego nie ma chyba po 104BCD

Ogólnie musisz się dobrze zastanowić czego chcesz. Zmiana na 1x ciągnie ze sobą kupno zębatki Narrow Wide lub prowadnicy łańcucha.

Napisano

2 miesiące temu zmieniłem kasetę z ALIVIO 11-34 na sora 12-27 przerzutka to ALIVIO m4000 zaś z przodu mam t4000 i korba FC-M391 44/36/26 działa bez problemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...