Gromakon Napisano 20 Lipca 2016 Napisano 20 Lipca 2016 Witam szukam roweru MTB HT do jazdy XC oraz downhillu/zjazdów. Zastanawiam się też czy 27,5 cala czy 29. Wzrost 178cm Może być trochę więcej niż 2500, ale wolał bym się w tej sumie wyrobić, iż chce od razu po zakupie wymienić kierownice i pedały na platformy.
talento259 Napisano 20 Lipca 2016 Napisano 20 Lipca 2016 To XC czy Downhill? Trzeba się zdecydować do czego tego chcesz używać, chyba że twój "downhill" skończy się na zjeździe z krawężnika.
Gość Napisano 20 Lipca 2016 Napisano 20 Lipca 2016 Coś wyczuwam "Warszawski Dałhil". No i jeżeli priorytetem jest wymiana kierownicy w rowerze którego się jeszcze nie widziało to chyba coś jest nie tego.
Marcin9 Napisano 20 Lipca 2016 Napisano 20 Lipca 2016 Co dla ciebie oznacza dh? Zjazd z górki w lesie czy może z krawężnika? Nie masz jeszcze roweru a już planujesz zmiany? To jest ten twój dałhill? Chyba żartujesz... To jest prawdziwe dh!
Gromakon Napisano 20 Lipca 2016 Autor Napisano 20 Lipca 2016 Nie warszawski i nie do skakania po krawężnikach. To jest nasz jeden z kilku torów https://www.youtube.com/watch?v=S9ylvpkRbK4 Kierę chce wymienić na dłuższą, a pedały plastikowe się rozsypią szybko, a chce wymienić na pedały z pinami, żeby nogi się nie ześlizgiwały
Marcin9 Napisano 20 Lipca 2016 Napisano 20 Lipca 2016 To jest nasz jeden z kilku torów I to jest niby downhill? Żartujesz prawda?Przecież do takiej jazdy wystarczy rower xc... Na tym filmie widać nawet parę rowerów xc...
Gromakon Napisano 20 Lipca 2016 Autor Napisano 20 Lipca 2016 Wspominałem, że XC i oraz czasami dh, to więc przejdźmy do sedna jaki rower polecicie?
Fenthin Napisano 20 Lipca 2016 Napisano 20 Lipca 2016 Pokazujesz nam filmik, w którym kilku kolesi jeździ sobie w dół po nierównej leśnej ścieżynce i pytasz o rower do XC oraz DH jednocześnie. Mniej więcej tak, jakbyś pytał o to, jaki mały miejski samochód będący zarazem terenówką do serio hard offroadu kupić, by jeździć nim do warzywniaka po drodze pełnej progów zwalniających. Jakiej odpowiedzi oczekujesz?
Marcin9 Napisano 20 Lipca 2016 Napisano 20 Lipca 2016 czasami dh Czasami czyli nigdy... to więc przejdźmy do sedna jaki rower polecicie? Przejrzyj ten dział... http://www.forumrowerowe.org/forum/118-zakup-roweru-z-przedzialu-cenowego/
TReS Napisano 20 Lipca 2016 Napisano 20 Lipca 2016 Za 2500 kola to nie wiem czy dobry damper kupisz do przodu, a kaj tam reszta....
artfal Napisano 20 Lipca 2016 Napisano 20 Lipca 2016 Kolego powiedz wprost, że potrzebujesz roweru do terenu średniej trudności, bez zjazdów z gór i sprawa będzie bardziej oczywista. Bo PRAWDZIWEGO DH to długo jeszcze nie pojeździsz. Co do modyfikacji to w każdym markowym rowerze możesz zrobić praktycznie co tylko chcesz ( oczywiście części zgodne z typem roweru ). Kwestia tylko czy chcesz fulla czy ht ?
Gromakon Napisano 20 Lipca 2016 Autor Napisano 20 Lipca 2016 To od nowa. Chce rower XC HT, ponieważ za 2.500zł nie kupie dobrego fulla Wiem, że mogę wymienić części, ale zaznaczyłem, że chce zostawić troche pieniedzy na wymiane.
phoe Napisano 20 Lipca 2016 Napisano 20 Lipca 2016 Bierz jakiegoś DH, 20 kilo waży, nie rozpędzisz go za mocno, to i sobie krzywdy nie zrobisz. A szczerze, to można złożyć spokojnie Primala 26 z np Bomberem z przodu, czy Primala 27,5 z SR Aion zwiększając budżet do około 3000zł(nowa rama, nowy wideł, może koła też, reszta używana).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.