Skocz do zawartości

[suport] jaki kupić

rysiek223

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, jestem nowym na tym forum.

Rok temu kupiłem zonie powyższy model roweru http://www.rowerzysta.pl/rower-trekingowy-romet-gazela-1-0-2015.html?ceneo i nie dawno zaczęło coś strzelać w suporcie również zaobserwowałem luz, rozkręciłem go i znalazłem tam jak dla mnie kiepskiej jakości suport plastikowy z cieniutkimi łożyskami o parametrach Boggie P128K+1 1273, patrzyłem przykładowo na allegro coś o tych parametrach ale nic nie znalazłem , może ktoś mi podpowie jak odczytać ten suport i czy jest możliwy zastąpieniem go lepszym wkładem suportu. Będę wdzięczny za wskazówki.

Napisano

Jeśli łożyska dobrze pracują niema potrzeby wymieniań suportu.

W nowych rowerach bardzo często występuję zjawisko luzowania się suportu.

Wystarczy wyczyścić mufę suportową, wkład suportu i złożyć wszystko na nowym smarze.

Miski plastikowe są spotykane nawet w rowerach za 2 tysiące złotych.

Co do dobrania suportu musisz zmierzyć długość osi tego pakietu, jeśli od strony napędu był lewy gwint a z drugiej strony prawy to znaczy że zastosowany jest suport BSA.

Napisano

Jeśli łożyska dobrze pracują niema potrzeby wymieniań suportu.

W nowych rowerach bardzo często występuję zjawisko luzowania się suportu.

Wystarczy wyczyścić mufę suportową, wkład suportu i złożyć wszystko na nowym smarze.

Miski plastikowe są spotykane nawet w rowerach za 2 tysiące złotych.

Co do dobrania suportu musisz zmierzyć długość osi tego pakietu, jeśli od strony napędu był lewy gwint a z drugiej strony prawy to znaczy że zastosowany jest suport BSA.

Dziękuję za pomoc faktycznie potrzebny jest suport 68x127,5. Temat zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...