ScudAtlantic Napisano 19 Czerwca 2016 Napisano 19 Czerwca 2016 Tak się zastanawiam nad zakupem nowego roweru na przyszły rok, aby w okresie zimowym wyrwać coś w fajnej cenie (budżet do 3000zł). Mój pierwszy rower crossowy Scud Atlantic ma już aktualnie przejechane około 5000km. Do końca zimy (tak, zimy) pewnie przekroczę 10000km. W prawdzie jestem aktualnie z niego zadowolony, choć kilka rzeczy jest dla mnie trochę uciążliwych i chciałbym je wyeliminować na kolejny sezon. Przede wszystkim chciałbym mieć mniej roboty z serwisowaniem roweru, głównie chodzi mi o napęd i hamulce v-brake. Często muszę to regulować. Niby to nic wielkiego, jednak chciałbym zmniejszyć częstotliwość takich działań. Dlatego interesuje mnie wyeliminowanie przedniej przerzutki i przejście na system 1x11 (a może 1x10?). Tu mam dylemat pomiędzy klasyką a piastą planetarną (zainteresował mnie Alfine 11 w Romecie Orkan 6.0). Oczywiście przejście z v-brake na hydraulikę. Fajnie byłoby mieć też dźwignię blokady amortyzatora w kierownicy. Jeszcze muszę rozpracować jaka ilość zębatek na tarczach byłaby dla mnie odpowiednia, bo jakoś nie interesowałem się tym do tej pory. Ale sądzę, że chyba nie będzie miało to dla mnie większego znaczenia. Tematyką na poważnie interesuję się od zeszłych wakacji. Wcześniej jeździłem na czym popadnie interesując się tylko tym żeby było powietrze w oponach i nasmarowany cały napęd czymkolwiek tłustym. Jest taki problem, że nie mogę nigdzie znaleźć żadnego crossa z 1x11 (poza wspomnianym Orkanie 6.0 z Alfine 11). Czyli taki system nie cieszy się popularnością w crossach? Musiałbym sam zamontować sobie taki napęd? Specjalnie nie jestem w tym ogarnięty i nie chciałbym wywalić pieniędzy w coś co nie będzie dobrze działało. Niby mam większość kluczy i rozkręcałem rower prawie na czynniki pierwsze aby samodzielnie go serwisować, jednak tutaj stawka jest o większe pieniądze. Zależy mi na jeździe w każde warunki pogodowe, pomijając te ekstremalne. Śmigam wyłącznie po DDRkach i jezdni. I jak to było w pewnym polskim filmie - "lubię zap...". Niby na pierwszym miejscu jest u mnie Orkan 6.0 z Alfine 11, to mam obawy co do takiego napędu. Mam dość "ciężką nogę" i lubię szybko śmigać więc nie mam pojęcia ile to wytrzyma...
PenigroX Napisano 19 Czerwca 2016 Napisano 19 Czerwca 2016 O ile wiem to Alfine 11 jest bardziej przeznaczony do jazdy po mieście niż do jakiejś szybszej jazdy czy chociażby podjazdów ale nie wiem nigdy nie miałem . Co do 1x11 w crossach sam nie wiem czemu nigdzie to nie jest stosowane sam mam orkana 5.0 który ma 30 biegów a używam tylko 1x10 i spokojnie daje rade sobie na podjazdach jak i również jechanie 40+ to też żaden problem . 30 biegów to stanowczo za dużo przez co waga też się zwiększa jak wiemy .
jacekM7 Napisano 19 Czerwca 2016 Napisano 19 Czerwca 2016 Alfine 11 jest stosowane w crossach, ale w tych za 6 tysięcy i więcej. Orkan 6.0 jest wyjątkiem, jeśli ktoś jest przekonany do tego napędy to orkan jest świetnym wyborem w stosunku jakość /osprzęt /cena.
emremigiusz Napisano 19 Czerwca 2016 Napisano 19 Czerwca 2016 Alfine jest znacznie lepszą konstrukcją niż Nexus,mimo to Nexus i tak jest wytrzymały.Mam Nexusa 7 na hamulcach rolkowych,ujeżdżam go jak tylko mogę,rewelacyjne rozwiązanie dla kogoś kto chce ograniczyć do minimum, podstawowe czynności serwisowe. Zobacz na mój wpis na blogu tu na portalu "Coś do szybkiej jazdy po mieście"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.