Skocz do zawartości

[błotnik] czy za dobry błotnik trzeba dać 200 zł?

Davide

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czym charakteryzuje się dobry błotnik? W sklepie rowerowym powiedziano mi że za dobry błotnik kosztuje z 200 zł. (na miejscu mieli tylko takie za ok 50 zł) Czy to nie aby przesada? Czym się charakteryzuje błotnik wart swojej ceny - kolejno taki za 50 zł 100 zł 200 zł ? 

Napisano

a co powiesz o sztywności błotnika. w sklepie mówili że te lepsze są bardziej sztywne, ale z drugiej strony bardzo sztywny błotnik sprawia że wszystko jest w nim napięte i chyba łatwiej może coś popękać np. mojemu koledze z pracy w nowym jeszcze rowerze pękają złączenia pomiędzy błotnikiem a prętem mocującym. oczywiście nie wiem czy bardziej ma to związek z samą sztywnością błotnika czy raczej z niską jakością materiałów z jakich został wykonany błotnik. w każdym bądź razie nie wiem na ile dobry błotnik powinien być sztywny.  czytając opinie zamieszczone na stronie sklepu pod jednymi z błotników ludzie piszą o za długich prętach mocujących które trzeba skracać bądź o luzujących się śrubkach  (które jeden opiniujący radzi wymieniać na samozaciskowe). Po prostu mam wrażenie, że jest sporo rzeczy na które trzeba zwracać uwagę.

Napisano

Są za 50 , są i za 200. Są różne błotniki - plastikowe, aluminiowe, na przód, na tył, z różnym systemem mocowania, pełne lub nie, tanie drogie.

Nie wiem czy warto wydać 200 zł ale np miałem 2 komplety tanich błotników, które wylądowały w koszu po kilku miesiącach.

Napisano

Pękły uchwyty mocujące do widelca. Kiepska stal, wystarczy kilka razy za mocno zgiąć i pęka. No, a na samych prętach się  nie utrzyma.

Napisano

Podpinam się jakie błotniki kupić niedrogie na koła 26

Nie drogie to kup jakie chcesz i jakie ci się bardziej podobają, jak się połamią to będziesz szukał czegoś lepszego :)

Z droższych polecam firmy Topeak, używam co prawda sporadycznie, ale nigdy żadnych problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...