Laos Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 Witam Jakie są wasze doświadczenia z umieszczaniem koszyków na bidon w alternatywnych miejscach (na kierownicy, za siodełkiem, na rurze sterowej) w rowerze z pełnym zawieszeniem. Gdzie jest najmniejsze prawdopodobieństwo wypadnięcia bidonu, gdzie najmniej przeszkadza i gdzie najlepiej się sięga ? Czy korzystacie/korzystaliście z jakiś rozwiązań i możecie je odradzić lub polecić ? Najchętniej zmieściłbym 3 bidony i zastanawiam się jak optymalnie to zrobić ?
Maciek226 Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 na fula najwygodniejszy jest bukłak , osobiście bidony najlepiej za siedzonkiem ale tylko na szosie
Kaczorak Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 Bidon do full to straszne faux pas Tak jak kolega napisał powyżej bukłak. Wygoda użytkowania przewyższa bidon pod każdym względem a wcale nie wymaga dużo więcej pielęgnacji
Laos Napisano 30 Maja 2016 Autor Napisano 30 Maja 2016 Ale bukłak oznacza plecak, a ja mam awersję do plecaków na rowerze. Plecy to moja główna chłodnica. Chyba, że jakiś patent z umieszczeniem bukłaka na rowerze, a nie na plecach.
Maciek226 Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 zawsze możesz mieć malutki plecak , nie czuć ich zbytnio
Kaczorak Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 No niestety ciężko inaczej pożenić bukłak z rowerem. Możesz pokombinować z malutkim plecaczkiem albo z saszetką na pas i wężykiem do butelek. saszetka: http://www.asport.pl/p/21976,110/saszetka-biodrowa--na-bidon-pulse-two-1l-deuter/ wężyki: http://www.tuttu.pl/product-pol-5851-Rurka-konwersyjna-CONVERTUBE.html Ale szczerze mówiąc dla wygody użytkowania bukłaka przeprosiłbym się z plecakiem
Kiciok Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 Testowałem dwa alternatywne pomysły na mocowanie koszyka - oba słabe.Na sztycy, bidon za siodełkiem. Cholernie niewygodne rozwiązanie, do tego komiczny wygląd.Na kierownicy od wewnątrz. Zajmuje sporo miejsca, kosmicznie wygląda, przy pełnym bidonie ściąga kierownicę np. w prawo jeśli się ją na chwile puści. Przeproś się z plecakiem j.w piszą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.