Skocz do zawartości

[podgrupa] Podbeskidzie i dawne woj. Bielskie

Marix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No ładnie , czyżby nikt już nie jezdził, wystarczy zniknąć na rok albo 2 a tu już wieje pustką :blink:

Tak więc uwaga !! W najbliższym czasie bedzie wielki powrót :) Trza troche poćwiczyć bo sie oponka na brzuszku robi :D

witam.jestem z okolic ket.mam pytanie.jest tu ktos kto jezdzi po slowacji?

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Dzień dobry Bielsko - Biała mamy już marzec 2010. :D

Czy ktoś jeszcze ten temat czyta? Co z tą reaktywacją?

Napisano

Heloł CORKY,

zimowa stagnacja, jeszcze ten śnieg co od wczoraj pada, brrrr.... :icon_mrgreen:

siedzę i myślę o moim pordzewiałym od niewłaściwego przechowywania bike'u, który stoi gdzieś zamknięty w komórce...

Ech, gdzie ta wiosna, no pytam grzecznie, gdzie?

Słońce + dodatnia temperatura = reaktywacja :wallbash:

Napisano

Heh... ja dzisiaj troszkę przerobiłem swojego Basica na bardziej uszosowioną wersję :icon_mrgreen:

Tzn. Nabyłem drogą kupna oponki typu slick 26x1,5 oraz dętki do nich. Kupiłem również sztywny widelec który już zamontowałem.

Ja cały czas jeżdżę do pracy rowerkiem, więc tego zimna co np. dziś (-6) nie odczuwam... Ale mimo wszystko czekam na wiosnę :icon_wink:

Napisano

Niestety dziś moje slicki musiałem zmienić, na poprzednie.. z agresywniejszym bieżnikiem. Niskie ciśnienie i dawaj... Było super! thumbsup.gif I chyba zaczynam kochać zimę.. ale obawiam się że to powoli koniec zimy..

Napisano

hej wszystkim

rozglądam się od jakiegoś czasu za forum rowerowym dla okolic b-b, stąd tu trafiłam. Szukam kogoś do lightowej jazdy po okolicy, rowerek to moja najwieksza odskocznia i ostatnio jedyna przyjemność - może zawita tu jakaś kobitka bez ambicji na jazdę po górkach, jakiś szczyrk, wapienica itp :)

Napisano

Witam na forum Basiu!

Świetnie trafiłaś, tylko póki co większość użytkowników z Bielska jeszcze się nie wybudziło z zimowego snu :)

Miejmy nadzieję że już niedługo, bo słoneczko za oknem, aż się chce jeździć. :)

Napisano

dzięki Corky :), tylko patrzyłam, żeby śnieg stopniał, wczoraj pierwsza przejażdżka od ub. roku. Dzisiaj po pracy tez wsiadam na rowerek, choćby na godzinę, dwie gdzieś się przejechać, i tak planuje każdego dnia. Zobacze co mi wyjdzie z tego postanowienia : )

Napisano

Najlepiej znaleźć kompana/kę do wspólnej jazdy. Mnie samemu dobrze się jeździ, ale fakt faktem czasami brakuje do kogo przysłowiowej gęby otworzyć. :) Poza tym w kupie raźniej :) Póki co sam pomykam, ale nie wykluczam możliwości wspólnych wypadów z forumowiczami :)

Napisano

Miłe towarzystwo na rowerku jest niezastąpione, wiem, bo miałam : ), choć sama tez jeździłam. Nie szukałam dotąd kompana do jazdy, ale może tu znajdę, obym tylko nie odstawała za bardzo w tyle : )

Dzisiaj po południu dołączył do mnie mój syn (14 lat), cos mi sie zdaje, ze musze go przeszkolić z zasad ruchu drogowego, bo zrobił dziś taką ewolucję na drodze, ze serce mi stanęło i włosy dęba

Napisano

no to jest dobrze :) może nam się uda jakąś mini grupę zawiązać samotnych (dotąd) riderów i zmówimy się na jakąś delikatną wycieczkę na początek sezonu, a pózniej to już będzie... z górki :D

PS. Tylko będziecie musieli zaczekać na mnie 2 tyg. :confused: bo z moim aktualnym rowerkiem właśnie się rozstaje, a nowy dopiero zamawiam :)

Napisano

W sobotę pierwszy dzień wiosny. :woot:

Można powiedzieć, że sezon rowerowy 2010 uważam za otwarty :P

I tak w niedzielę ubrałem krótkie gatki i w drogę, dziś rano kiedy jechałem do pracy również w krótkich, fakt było mi zimno w nóżki ale tylko przez pierwsze 200m :icon_wink:

Napisano

ja tez w krótkich gatkach : ), choc na plecy kurtka. Ten tydzień ma byc ładny, w przyszłym ochłodzenie, ale to nic, byle śnieg nie wrócił. Jak dotąd codziennie na rowerku, zgodnie z planem

Napisano

Widzę Basiu że zapał nie opada, oby tak dalej! :rolleyes:

Mam nadzieję że lekcja przepisów o ruchu drogowym dla syna już się odbyła. :P

Nadal widzę że tylko w trójkę jesteśmy aktywni w naszej Bielskiej podgrupie. :)

Napisano

wow, no duzo nas tu nie ma :woot:, choć na drogach sporo rowerków.

Lekcja sie nie odbyła, bo mlody sie obraził na mnie i jeździć ze mna nie bedzie, tak stwierdził.

Hmm

Napisano

No cóż :) zdolności dydaktyczne u Ciebie kuleją Basiu :P Mijałem w czwartek lotnisko i fakt, ludzi sporo. Ja dalej póki co się rozkręcam i robię to coraz dłuższe dystanse. Na razie max 40km i rośnie ;)

Napisano

ha, na ludzi w wieku gimnazjalnym potrzebne sa Wyjatkowe Zdolności Dydaktyczne ;, ja dzisiaj rankiem troche nadrobiłam ostatnie dni, gdy miałam przerwe. Kierunek cyganski, błonia, bystra sląska.

Napisano

a wczoraj byłam nad Pogorią 4 / Dąbrowa Górnicza - wokół jeziora wybudowana ściezka na tyle szeroka, że spacerowicze, rowerzysci, czy ludzie na rolkach wzajemnie sobie wogóle nie wadzą. Do tego pusto, cicho, czystko - rewelacja.

Napisano

czołem wszystkim z Podbeskidzia :)

na tym forum jestem nowy więc się przedstawiam. mówią na mnie Bartollo, mieszkam w centrum BB i od kiedy pamiętam w wolne chwile siadam na rower i gdzieś sobie pedałuje.

Od kilku lat rower ten sam, a z racji jego kątów i obecnych opon długie wypady asfaltem nie sprawiają mi frajdy.

zeszły sezon w tygodniu -pn+śr+pt- jeździłem raczej głównie pętelką (na czas, po pracy, spokojnie z pod teatru - pod teatr 1:15) przez weekendy dłuższe traski po okolicznych górach bez szaleństw.

i tak szukam ciekawych dróżek, sezon praktycznie cały rok chociaż dopiero teraz (po zmianie czasu) mogę jeździć intensywniej po pracy więc od zeszłej niedzieli codziennie około 1,5 - 2,5 godzinki :wallbash:

wczoraj pierwszy raz w tym roku pojechałem przez Bystrą niebieskim szlakiem na Klimczok, Szyndzielnia i zjazd przez Dębowiec (końcówka niebieskiego przed Klimczokiem jeszcze zaśnieżona i oblodzona - trzeba pchać rower ;), tak samo stok klimczowy i zjazd w stronę Szyndzielni, reszta w miarę sucha :) ) - tak że sezon wiosenny uważam za otwarty w pełni :P:wallbash:

uwielbiam jeździć w samotności (może dlatego że ciężko się z kimkolwiek umówić a ci co próbowali mieli inne tempo :thumbsup: /to nie znaczy że gorsze ale inne/)

zatem do zobaczenia na szlaku

pozdrawiam

B.

Napisano

Witajcie!

Ja równiez jestem z Bielska , mieszkam niedaleko lotniska więc jak nie trudno sie domyśleć exploruję głównie tereny Wapienicy Dębowca i Szyndzielni.

Najcześciej śmigam sam (generalnie trenuję do maratonów) ale gdyby sie okazało, że będzie jakiś wspólny wypad w górki to chetnie się przyłącze. Zawsze to miło spędzić czas wśród podobnie odjechanych ludzi :thumbsup:

Tymczasem moze do zobaczenia na szlakach :wallbash:

pozdrower

Krzychu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...