maticus Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Heja, Wybieram się na do Gruzji z sakwami i szukam jakiś sensownych opon. Nastawiam się głównie na szutry i gorzej. Interesuje mnie rozmiar 26" 2.0 (taki standardowy kompromis). Do tej pory jeździłem na jakichkolwiek semislickach <50zł/sztukę i nigdy nie narzekałem, ale z drugiej strony było zawsze więcej asfaltu niż bezdroży. Punktem wyjścia jest Schwalbe Marathon Mondial (następca XR-ów?), ale już i tak mnie boli płacić ~100 zł/sztukę (za drutówkę!) Może jest coś niekoniecznie z napisem "Schwalbe" a tak samo dobre? Poza tym zastanawiam się czy nie potrzebuję jednak czegoś ciut bardziej terenowego, bo opory toczenia na asfalcie na pewno nie są dla mnie priorytetem :-)
lewocz Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Ja śmigałem po Albanii ( chyba gorsze drogi niż w Gruzji) na Pythonach Hutchinson. Fajnie szły po asfalcie, a na szutrach i w terenie dawały namiastkę bezpieczeństwa.
Arni220 Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Zwykłe Smart Samy kup, wystarczy. Byłem tam i drogi to typowe wysokogórskie szutry, trafisz na błoto, kamienie, a asfalty dojazdowe przypominają nasze tuż po IIWŚ. Semisliki się nie sprawdzą jeśli wam popada.
maticus Napisano 12 Maja 2016 Autor Napisano 12 Maja 2016 Dzięki za zwrócenie uwagi na Smart Samy, wyglądają rzeczywiście spoko. Kupione osiem na całą ekipę :-)
maticus Napisano 12 Maja 2016 Autor Napisano 12 Maja 2016 W sumie 700 od łebka, w tym 260 w dwie strony za rower. Wizir z Pyrzowic.
Arni220 Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 Uuu, tanio. Ile wcześniej zamawialiście bilet i gdzie lądujecie?
maticus Napisano 13 Maja 2016 Autor Napisano 13 Maja 2016 Kutaisi. Bilet tak z miesiąc temu, jedziemy pod koniec czerwca. Generalnie ta linia jest całkiem spoko, da się tanio. Parę lat temu Wizira jeszcze nie było i jedyne co to kombinowanie z "normalnymi" liniami, gdzie poza promocjami cięzko było. No i większość lądowała w Tbilisi, więc do Swanetii logistycznie gorzej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.