Skocz do zawartości

[opony] co pod sakwy - gruzja, swanetia

maticus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Heja,

Wybieram się na do Gruzji z sakwami i szukam jakiś sensownych opon.

Nastawiam się głównie na szutry i gorzej.

Interesuje mnie rozmiar 26" 2.0 (taki standardowy kompromis).

Do tej pory jeździłem na jakichkolwiek semislickach <50zł/sztukę i nigdy nie narzekałem, ale z drugiej strony było zawsze więcej asfaltu niż bezdroży.

Punktem wyjścia jest Schwalbe Marathon Mondial (następca XR-ów?), ale już i tak mnie boli płacić ~100 zł/sztukę (za drutówkę!)

Może jest coś niekoniecznie z napisem "Schwalbe" a tak samo dobre?

Poza tym zastanawiam się czy nie potrzebuję jednak czegoś ciut bardziej terenowego, bo opory toczenia na asfalcie na pewno nie są dla mnie priorytetem :-)

Napisano

Ja śmigałem po Albanii ( chyba gorsze drogi niż w Gruzji) na Pythonach Hutchinson. Fajnie szły po asfalcie, a na szutrach i w terenie dawały namiastkę bezpieczeństwa.

Napisano

Zwykłe Smart Samy kup, wystarczy. Byłem tam i drogi to typowe wysokogórskie szutry, trafisz na błoto, kamienie, a asfalty dojazdowe przypominają nasze tuż po IIWŚ. Semisliki się nie sprawdzą jeśli wam popada.

Napisano

Kutaisi. Bilet tak z miesiąc temu, jedziemy pod koniec czerwca. Generalnie ta linia jest całkiem spoko, da się tanio.

Parę lat temu Wizira jeszcze nie było i jedyne co to kombinowanie z "normalnymi" liniami, gdzie poza promocjami cięzko było.

No i większość lądowała w Tbilisi, więc do Swanetii logistycznie gorzej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...