Skocz do zawartości

[suport] Token, wymiana łożysk

zibra

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może już było, ale jak wyciągnąć łożysko osadzone na plastiku, po wybiciu? Jest na takim plastikowym kołnierzu i nie wiem jak je wydostać bez jego uszkodzeniu.

https://cyklisci.com/suport_hollowtech-ii_bsa_68_73_token_tk-877ex_zloty,94,4599.html

Złośliwość rzeczy martwych - udało się, ale plastikowy dekielek jest nadłamany na brzegach.

Można go dokupić czy nie powinno to przszkadzać?

Może da się kupić łożysko o większj średnicy wewntrznej, żeby ominąc dekielek? Obecne to 6805 RS

http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=s0-uni-1-4-0408&search_scope=&string=6805%20RS

post-138961-0-11882200-1462812511_thumb.jpg

Napisano

Mam taki sam suport i wymieniałem w nim łożyska, ale te plastikowe dekielki zawsze wyskakiwały bez problemu (zdejmowałem je palcami).

Coś tak rozbebeszył to łożysko z uszczelnień... ciekawość? :)

Napisano

Cały ten suport teraz wygląda jakby zabierał się do niego ktoś kto nie ma pojęcia o robocie i odpowiednich narzędzi.

Ta tulejka plastikowa to tak właściwie najistotniejszy element tego zestawu, jest istotna bo jedyne jej źródło pozyskania to inny suport  ...

Oskubałeś ja więc teraz przypilnuj aby była założona od strony napędowej aby nie robiła ewentualnych problemów przy zakładaniu korby do ramy.

Łożysko na foto wygląda na całkiem sprawne szkoda ze pokrzywiłeś uszczelnienie przy jego zdejmowaniu.

Na przyszłość to plastikowe coś da się zdjąć podważając za kołnierz od zewnątrz jakimś cienkim nożykiem.

Zdejmuje się to przed wybiciem łożyska z miski.

Pozdrawiam 

Napisano

Łożysko służy do doświadczeń. Nowe są tanie jak barszcz. Otworzyłem, bo wydawały dźwięki :)Wydaje mi się, że smaru powinno być więcej? Tak czy siak wyczyściłem z starego, nasmarowałem. Uszczelki działają - smar je zassał. W wolnej chwili sprawdzę działanie, żeby na przyszłość inwestować tylko w łożyska. Szkoda tylko dekla, który poniszczyłem wcześniej. Kluczem do kasety dobrze się wybiło, ale może zainwestuję w bitula.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...