dr.Dre Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Mam zamontowane manetki Acera 3x9 z tego roku. A posiadam manetki xt chyba z 2009 r. I tu pytanie do znawców . Czy manetki xt z 2009r są lepsze niż te co mam obecnie zamontowane ? Pytam bo różnica lat duża. Dodam że napęd wygląda tak : Korba Deore holoowtech 2 przerzutka przód Deore przerzutka tył Acera ale niebawem zmieniam na deore /xt pozdrawiam
gtb Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Jeżeli to są manetki XT z rocznika 2008/9 to jest to model SL-M770 , zdecydowanie lepsze i precyzyjniejsze od Acery SL-M390 . Dodatkowo M770 można łatwo przerobić i uzyskać funkcję Multi-Release (zrzucanie 2 biegów na raz) http://www.forumrowerowe.org/topic/105058-manetka-jak-z-prawej-xt-i-saint-zrobic-xtr-aktualizacja/
dr.Dre Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 Dziękuje za szybką odp. Mogłem napisać symbolami , sory . Zgadza się to są te modele. To zamieniam i sam się przekonam jak pracują . Już czytam jak przerobić dzieki ,pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2016 Mod Team Napisano 1 Maja 2016 W przypadku XT to raczej bez znaczenia. Choć jak będą pracowały z osprzętem poniżej Deore, to i tak wielkiej różnicy nie będzie.
dr.Dre Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 Ciężko stwierdzić bo mam je praktycznie za darmo .Ale z 2/3 lata leżały w piwnicy nie używane . Jak wyrwę tylną przerzutkę w dobrej cenie to zmienię ale na ten moment pośmigam na acera .
szymony Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 W przypadku XT to raczej bez znaczenia. Choć jak będą pracowały z osprzętem poniżej Deore, to i tak wielkiej różnicy nie będzie.Będzie. Małem na tyle jakieś alivo chyba 410, a z przodu jeszcze wiekszy pazdzierz. Z stefanami to działało, ale komfort taki se. Szczególnie przód chciał kcuk wyłamać. Po zmianie stefanów na M770, zupełnie inna bajka.
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2016 Mod Team Napisano 1 Maja 2016 Chodziło mi o precyzje pracy napędu, nie odczucia palczane, bo te sa inne w każdej manetce
dr.Dre Napisano 2 Maja 2016 Autor Napisano 2 Maja 2016 Wczoraj montowałem nowe koła i tarcze , dziś manetki i zobaczymy czy będzie lepsza praca przerzutek .
raffik Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Mam w jednym rowerze bardzo stare manetki xt750, zamieniłbym je na acery za dopłatą równą cenie nowych xt. Jeżeli nikt się chamsko z nimi nie obchodził to będzie ok. Najwyżej trzeba je będzie umyć i przesmarować.
Kaczorak Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 odczucia palczane hahahaha dobre dobre model SL-M770 Rewelacyjne manetki - również polecam przerobienie bo trwa to kilka minut a często ułatwiało jazdę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.