Skocz do zawartości

[kierownica] gięta do scott scale

mjack

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Myślę o wymianie kiery w moim scalu na lekka giętą. Wiem że w racingach montuje się proste wąskie kiery ale mimo to myślę o takiej przeróbce. Sprzedawca w TWOMARK'u (salon min gianta i cuba) powiedział mi że część zawodowców jeździ na giętych kierownicach. Co o tym sądzicie? Pozdr.

Napisano

przeciez to tylko kwestia wygody i tego, czy rower ci sie podoba. giecie kierownicy zmieni twoja pozycje na rowerze.

Napisano

Według mnie nie ma znaczenia czy coś pasuje, czy nie. Ważne żeby Tobie się dobrze jeździło i tyle.

W moim scottcie jest standarodwo zamontowana gieta kiera o szerokosci 580cm i lekkim wzniosie (okolo 1,5 do 2 cm) Jak dla mnie jezdzi sie super.

Napisano

Do Scale moim zdaniem gięta kierownica nie pasuje. Ale to kwestia gustu i wygody. Po za tym prosta kierownica jest dużo skuteczniejsza na podjazdach (niższy przód), a Scott Scale jest storzony do XC, gdzie jest to ważna cecha.

Napisano

Ja mam prosta.. moglem miec gieta ale nie skorzystalem i dobrze zrobilem bo na prostej mi sie duzo lepiej jezdzi ;]

Wez od kogos rower z gieta kiera co ma podobna geometria do Scale i obejrz co Ci lepiej pasuje :D

Pozdrower

Napisano

Tak jak mowia poprzednicy. Zalezy tylko od Ciebie ,to to Ty bedziesz smigac na tym rowerze ,a nie inni i to Tobie ma byc wygodnie a nie reszcie :)

Napisano

Musisz pojeździć na jednej jak i drugiej i wtedy dokonasz słusznego wyboru, co lepiej ci pasuje i na której się lepiej czujesz. Pamietaj że do gietej kiery dziwnie wygladaj rogi(takie moje małe zdanie:).

Napisano

Musisz pojeździć na jednej jak i drugiej i wtedy dokonasz słusznego wyboru, co lepiej ci pasuje i na której się lepiej czujesz. Pamietaj że do gietej kiery dziwnie wygladaj rogi(takie moje małe zdanie:).

wiem, do giętej kierownicy nie zakłada się rogów. na razie chyba dam sobie spokój z wymianą kierownicy, ta też jest wygodna. Ten sezon powoli się kończy, w trakcie przyszłego porządnie przetestuje min kierownice. Pozdr.

Napisano

wiem, do giętej kierownicy nie zakłada się rogów. na razie chyba dam sobie spokój z wymianą kierownicy, ta też jest wygodna. Ten sezon powoli się kończy, w trakcie przyszłego porządnie przetestuje min kierownice. Pozdr.

A niby czemu się nie zakłada? Owszem zdarza sie to bardzo rzadko ale jednak czasem można spotkać rogi na giętej kierownicy. Argument "dziwnie wygląda" to żaden argument. Można tak powiedzieć o wszystkim. Grunt żeby rowerzysta był zadowolony i tyle.

Napisano

według mnie rogi na gietej wcale glupio niewygladają :). sam kiedys myslalem ze to tak sie nerobi ale zaryzykowałem, przymierzyłem, popatrzyłem i zostało :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Chyba pozostanę przy prostej. Na początku było trochę ciężko się przestawić, w yecorze miałem lekko giętą, teraz myślę dokupić rogi żeby móc śmigać po górkach:) Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...