mjack Napisano 2 Września 2006 Napisano 2 Września 2006 Myślę o wymianie kiery w moim scalu na lekka giętą. Wiem że w racingach montuje się proste wąskie kiery ale mimo to myślę o takiej przeróbce. Sprzedawca w TWOMARK'u (salon min gianta i cuba) powiedział mi że część zawodowców jeździ na giętych kierownicach. Co o tym sądzicie? Pozdr.
renko Napisano 2 Września 2006 Napisano 2 Września 2006 przeciez to tylko kwestia wygody i tego, czy rower ci sie podoba. giecie kierownicy zmieni twoja pozycje na rowerze.
tobo Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 to jak najbardziej kwestia gustu. troche zmieni sie sposob kierowania - ale jak dla mnie na plus.
Horb Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Według mnie nie ma znaczenia czy coś pasuje, czy nie. Ważne żeby Tobie się dobrze jeździło i tyle.
Ulf Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Według mnie nie ma znaczenia czy coś pasuje, czy nie. Ważne żeby Tobie się dobrze jeździło i tyle. W moim scottcie jest standarodwo zamontowana gieta kiera o szerokosci 580cm i lekkim wzniosie (okolo 1,5 do 2 cm) Jak dla mnie jezdzi sie super.
Maras 79 Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 Do Scale moim zdaniem gięta kierownica nie pasuje. Ale to kwestia gustu i wygody. Po za tym prosta kierownica jest dużo skuteczniejsza na podjazdach (niższy przód), a Scott Scale jest storzony do XC, gdzie jest to ważna cecha.
Ciastkorz Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 Ja mam prosta.. moglem miec gieta ale nie skorzystalem i dobrze zrobilem bo na prostej mi sie duzo lepiej jezdzi ;] Wez od kogos rower z gieta kiera co ma podobna geometria do Scale i obejrz co Ci lepiej pasuje Pozdrower
Mody Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 Tak jak mowia poprzednicy. Zalezy tylko od Ciebie ,to to Ty bedziesz smigac na tym rowerze ,a nie inni i to Tobie ma byc wygodnie a nie reszcie
Slawek_l_83 Napisano 15 Września 2006 Napisano 15 Września 2006 Musisz pojeździć na jednej jak i drugiej i wtedy dokonasz słusznego wyboru, co lepiej ci pasuje i na której się lepiej czujesz. Pamietaj że do gietej kiery dziwnie wygladaj rogi(takie moje małe zdanie:).
mjack Napisano 15 Września 2006 Autor Napisano 15 Września 2006 Musisz pojeździć na jednej jak i drugiej i wtedy dokonasz słusznego wyboru, co lepiej ci pasuje i na której się lepiej czujesz. Pamietaj że do gietej kiery dziwnie wygladaj rogi(takie moje małe zdanie:). wiem, do giętej kierownicy nie zakłada się rogów. na razie chyba dam sobie spokój z wymianą kierownicy, ta też jest wygodna. Ten sezon powoli się kończy, w trakcie przyszłego porządnie przetestuje min kierownice. Pozdr.
Horb Napisano 20 Września 2006 Napisano 20 Września 2006 wiem, do giętej kierownicy nie zakłada się rogów. na razie chyba dam sobie spokój z wymianą kierownicy, ta też jest wygodna. Ten sezon powoli się kończy, w trakcie przyszłego porządnie przetestuje min kierownice. Pozdr. A niby czemu się nie zakłada? Owszem zdarza sie to bardzo rzadko ale jednak czasem można spotkać rogi na giętej kierownicy. Argument "dziwnie wygląda" to żaden argument. Można tak powiedzieć o wszystkim. Grunt żeby rowerzysta był zadowolony i tyle.
wiki_ng Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 według mnie rogi na gietej wcale glupio niewygladają . sam kiedys myslalem ze to tak sie nerobi ale zaryzykowałem, przymierzyłem, popatrzyłem i zostało
mjack Napisano 7 Października 2006 Autor Napisano 7 Października 2006 Chyba pozostanę przy prostej. Na początku było trochę ciężko się przestawić, w yecorze miałem lekko giętą, teraz myślę dokupić rogi żeby móc śmigać po górkach:) Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.