Silver400 Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Jak będzie Ci rozmiar pasował to nie zastanawiaj się tylko bierz. A potem koniecznie wrzuć zdjęcia jak już będzie twój
FigoiFago Napisano 6 Maja 2016 Napisano 6 Maja 2016 byłem dziś w sklepie i mierzyłem rowery Specialized... pytałem o Unibike i gość powiedział, że sa problemy z ramą w tych rowerach. Jak myślicie, to prawda, czy tylko marketingowy bełkot ?(nie sprzedaja w tamtym sklepie Unibike'ow) Co innego miał powiedzieć? Przecież sprzedaje Specialized, a nie Unibike. Mam rower crossowy Unibike Zethos. Przejechałem na nim prawie 8000 km. i nie mam żadnych problemów z ramą. Co prawda nie szaleję nim po górach, ale czasami jak się wjechało pod na górkę to trzeba z niej zjechać Szkoda, że nie napisaliście Panowie nic konstruktywnego w temacie. Akurat ten błąd jest wyjątkowo powszechny. To, że jest powszechny to nie znaczy, że należy takie kwiatki tolerować.
mareckiabc Napisano 6 Maja 2016 Napisano 6 Maja 2016 Jest jeszcze Kellys Madman 50 2015 rok za 3150 zł (taką miałem propozycję w tym wysyłka) a myślę, że jeszcze można utargować. http://www.bikko.pl/rower-gorski-kellys-madman-50-2015.html
puciek82 Napisano 8 Maja 2016 Autor Napisano 8 Maja 2016 Kupiony Dziękuję za pomoc w wyborze. PS Mam pytanie odnośnie przewodu hamulcowego widocznego na zdjęciu . Jest tam miejsce by przyczepić go do ramy np opaską zaciskową . Moje obawy budzi fakt że przewód dość intensywnie się wygina kiedy skręcam w lewą stronę , zastanawiam się czy może przez to się złamać.
gtb Napisano 8 Maja 2016 Napisano 8 Maja 2016 Gratuluję dobrego wyboru O przewód się nie bój - nie złamie się , możesz założyć opaskę zaciskową lub od razu oryginalny chwyt http://allegro.pl/nasadka-jagwire-do-pancerzy-blokujaca-i5742931133.html
puciek82 Napisano 8 Maja 2016 Autor Napisano 8 Maja 2016 @gtb Dziękuje. To na razie na opaskę zamontuje bo czeka mnie trochę wydatków, pompka , jakiś zestaw narzędzi do ściągania opony i zestaw łatek, brunox do amorka , olejek do łańcucha , a zapasów finansowych nie ma Powinni dodawać zestawy naprawcze jak do aut ale w tym biznesie wszystko sprzedają osobno. @mareckiabc Kellys ma wyższe ramy niż Unibike i Giant , byłem mierzyć i nawet na małym Kellysie siedziałem kroczem na ramie.
Cieslus Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Mam okazję kupić za 2750 zł ten rower: http://olx.pl/oferta/rower-mtb-gt-expert-kola-27-5-rozmar-m-CID767-IDeif0p.html#d38c006365 Nie ma on gwarancji, jednak sprzedawca twierdzi, ze jest jak nowy (może przejechane 5 km łącznie) sprowadzony z Anglii, przełożone hamulce, kupiony od kolegi, który śledzi tam prywatne ogłoszenia. Rozmiar ramy i kół teoretycznie pasują (rozm.M , koła 27,5"). Porównywałem osprzęt z Unibikiem Flite 2015 i praktycznie identyczny, jedynie amortyzator się różni. W Unibike Suntour XCR powietrzny, natomiast w GT Rock Shox XC32 TK Coil 27.5" w/100mm, różnica jest jeszcze w tylnej przerzutce w GT- Shimano XT, w Unibike Shimano SLX. Pytanie tutaj jest głównie takie, czy warto dołożyć 100 zł za Unibike nowego z gwarancją, czy kupić tego w komisie (komis znajduje się 5 km ode mnie, mogę sprawdzić rower również w serwisie niedaleko, gdzie mam znajomych). Przyznam, że głównie zastanawiam się nad ramą- bo to jak mówią baza do wszystkiego, niestety nie mam pojęcia, która będzie lepsza i czy ten rower jest wart swojej ceny (spróbowałbym jeszcze coś utargować). Jeśli chodzi o to, czy rower jest kradziony, sprzedawca sam zaproponował wypisanie umowy kupna-sprzedaży.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.