Skocz do zawartości

[manetki] Altus M310 vs Acera M360

moszczan25

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Jako, że nie znalazłem w wyszukiwarce forumowej tego co chciałem, pytam, czy jest sens zmieniać manetki z altusa na acerę? Chodzi mi o to, czy jakoś odczuję tą zmianę? Zawszę mówicie, że prędzej odczuje się zmianę manetek niż przerzutek. Jest sens? Obecne altusy jakoś nie sprawiają mi kłopotu, zmieniają poprawnie przełożenia. Przez sezon robię około 3000km. Posiadam Kands CrossLine1100.

Napisano

Jeśli poprawnie zmieniają przełożenia to nie wiedzę żadnego powodu aby zmieniać na acery. Sam mam właśnie acery m360, działają poprawnie ale jak dla mnie altusy są ładniejsze :D Więc nie widzę najmniejszego sensu zmiany

Właśnie moje acery m360 nie bardzo mi się podobają z wyglądu :D

Napisano

Witaj,
Miałem ten sam dylemat pod koniec zeszłego roku,tylko ja zastanawiałem się nad manetkami Alivio M410.Zmieniałem z RevoShift 3x8.Ostatecznie udało mi się zdobyć manetki XT 3x8 M740 ale używane.Działają wyśmienicie.Dlatego moim zdaniem jeśli Twoim manetkom nic nie dolega to nie ma sensu wymieniać je na lepszy model.Natomiast jeśli są już w jakiś sposób uszkodzone bądź koniecznie chcesz je wymienić to szukaj wcześniej wspomnianego Alivio albo przy odrobinie szczęścia znajdziesz jeszcze XT pod 8 biegów.
Pozdrawiam.

Napisano

No właśnie, działają okej. Lepiej zrobię jak kupię przednią przerzutkę, bo obecna TX-50 jest niekompatybilna do korby. Nie wiem czemu tak dobrali to. Kupię za to przednią Acerę m360, akurat będzie komplet z tylną przerzutką :)

Napisano

Całkiem dobry pomysł,sam mam ten sam zestaw tj. tylną i przednią przerzutkę Acera M360 i działa to bardzo dobrze z manetkami XT.
Pamiętaj tylko o odpowiednim dobraniu przerzutki do ilości zębów w korbie.
Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...