Skocz do zawartości

[max 2000] Dobry rower na początki DH

RXN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poszukuję dobrego roweru (najlepiej nówka) który w przyszłości ma być przerobiony na coś mocniejszego do DH.

Zastanawiałem się nad rowerem Rockrider 500s (testowałem go na ramie XL i było ok).

Poproszę o kilka dobrych rowerów (mogą to być sztywniaki). Chwilowo jeżdżę po łatwych technicznie górach, bez korzeni i kamieni.

16 lat 181 cm 66 kg długość nogi  82 cm .

Pozdrawiam

Napisano

dlaczego dh?? jesteś pewny co chcesz , 2 tys na taki rower to dużo za mało , może wystarczy na starą rame z damperem
kup pierwsze xc ogarniesz podstawy , a z czasem zmienisz rower

Napisano

Który to już temat?

To co ty opisujesz to na pewno nie dh...

Full do dh to wydatek około 4000zł a i tak nie będzie do zbyt dobry rower..

Za 2000zł możesz kupić jakiegoś sztywnika dh ale też to będzie wymęczona maszyna

Szukaj lepiej sztywniaka xc

Napisano

Kolego, po co robisz śmietnik na forum, wczoraj założyłeś 2 takie same tematy:

http://www.forumrowerowe.org/topic/200768-rower-rockrider-500s/?do=findComment&comment=1828130

http://www.forumrowerowe.org/topic/200766-max-2000-jaki-rower-mtb-do-gor/?do=findComment&comment=1828110

Za 2 tys. to ty nawet porządnego amortyzatora do DH nie dostaniesz, a gdzie dopiero cały rower. Tym Rockriderem to możesz sobie co najwyżej po lesie pojeździć, ale na pewno nie po trasach DH.

Napisano

Znacie może jakieś nowe rowery z dobrym osprzętem które poradzą sobie na takich trasach jak te ?  

Słyszałem, że w tej cenie nie powinien to być full.

Napisano
Przeglądałem internet i natknąłem się na kilka rowerów które powinny być ok na takie trasy.

Co o nich sadzicie ? 

Większość z nich przekracza mój budżet, ale da się je znaleźć taniej (np. jakieś używki w dobrym stanie)

Napisano

Znacie może jakieś nowe rowery z dobrym osprzętem które poradzą sobie na takich trasach jak te ?

Słyszałem, że w tej cenie nie powinien to być full.

Skoro to jest dh, to nie wiem czym nazwać xc lub enduro. Rowery które pokazałeś powinny dać sobie radę na takiej trasie, a domyśliłem się że jesteś początkujący, więc nie będziesz oczekiwał od roweru bardzo wiele.

Nie myślałeś, żeby kupić używke? Do 2 tysi można już znaleźć Horneta na osprzęcie, który na początek będzie super lub Ns Surge na słabszych częściach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...