Marcel_S Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Cześć. Piasta shimano nexus 3, przejechane 4800km, do tej pory nierozbierana. Od czasu do czasu popiskuje - odgłos trącego metalu. Piszczenie nie jest regularne. Czasem zapiszczy raz, czasem popiszczy parę minut i przestaje. Objawy są tylko na biegu 1 i 3 i tylko wtedy jak kręcę pedałami. Na 2 jest wszystko ok. Jazda na luzie - cisza, hamowanie - tak samo, niezależnie od biegu. Via google już szukałem, nie znalazłem opisu takich objawów. Czy ktoś się spotkał z takim objawem? I co w takim przypadku należy zmienić/nasmarować. Z rozkręceniem piasty dam radę, ale przed jej otworzeniem lepiej by było wiedzieć co naszykować.
fotofx Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Nexus-owi od dawna należy się konserwacja skoro są jakieś problemy lepiej żeby ją przeprowadził doświadczony mechanik
Marcel_S Napisano 26 Marca 2016 Autor Napisano 26 Marca 2016 Dzięki. Choć przyznam - nie takiej rady oczekiwałem. :-/. W instrukcji napisali - przebieg miedzy serwisami 5000 km. Wiem że można ( i część tak robi), zrobić serwis po 500km żeby usunąć opiłki - ale instrukcja tego nie wymaga. Z rozłożeniem i złożeniem sobie poradzę - to nie jest rocket science. Sachs Sram 3 serwisuje sam - i wszystko jest ok. Bardziej zależy mi na tym, żeby się dowiedzieć która część najprawdopodobniej się zepsuła. Jeśli ją kupie przed demontażem, mam szansę zrobić wszystko na jeden raz, a nie rozkręcać piasty dwa razy.
fotofx Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 A kto może mieć pewność co się uszkodziło ? Ktoś Tobie doradzi , a Ty kupisz tą część na wymianę potem się okaże że była inna przyczyna złej pracy piasty i co ? zostaniesz z nienaprawioną piastą i zbędną częścią , Marcinie żaden poważny mechanik nie stawia diagnozy bez upewnienia się poprzez sprawdzenie i są to słowa Pana Arkadiusza Płonki
Marcel_S Napisano 26 Marca 2016 Autor Napisano 26 Marca 2016 fotofx - nie zakładam na 100% pewnej odpowiedzi, ale przy większości mechanizmów, zwłaszcza starych, typowe bolączki są znane i opisane. Tak miałem z autem - 90% robiłem sam, na podstawie tego co podpowiedziano mi na forach. A dzięki podpowiedziom - wiedziałem że się biorę za sprzęgło, a nie za synchronizator :-) Zresztą - SS3, też naprawiałem i regulowałem na podstawie kilku podpowiedzi z tego forum, i sprawdziły się idealnie :-) Dlatego teraz ciiiii....nie piszemy nic, dopóki nie pojawi się tu ktoś kto nexusy rozkłada codziennie.
fotofx Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Marcinie żaden poważny mechanik nie stawia diagnozy bez upewnienia się poprzez sprawdzenie
zekker Napisano 28 Marca 2016 Napisano 28 Marca 2016 Sachs Sram 3 serwisuje sam - i wszystko jest ok. To proponuję to samo zrobić z nxusem. Czyszczenie i smarowanie na pewno nie zaszkodzi, a może problem rozwiązać. Przy okazji zobaczysz jak wygląda mechanizm w środku i czy widać jakieś uszkodzenia.
Marcel_S Napisano 30 Marca 2016 Autor Napisano 30 Marca 2016 Problem rozwiązany. Rozłożona, wyczyszczona, nasmarowana, złożona. W środku nic się nie odłamało ani nie zepsuło. Czyli po prostu był czas na serwis. Jakby ktoś miał w planach smarowanie : zamiast oryginalnego "shimano do piast", można użyć Vecolite EP-1 (8zł za 400 gram!), a na okładziny torpedo smar Bosh do zacisków hamulcowych (9zł 65 gram) . 100km jazdy testowej - wszystko gra i buczy. Przy okazji, zastanawiam się skąd powszechne mniemanie, że piasty biegowe są trudne w serwisowaniu. Całość zajmuje niecałą godzinkę spokojnej pracy, i jeśli tylko się pilnuje żeby nie pogubić elementów - jest dość proste. Temat do zamknięcia.
fotofx Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 Marcinie w pierwszych postach pytasz się i doradzasz , a po czterech dniach stajesz się specjalistą w temacie zamienników chemii rowerowej żałosne
Marcel_S Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Napisano 1 Kwietnia 2016 fotofx - nijak nie rozumiem twojego podejścia. Zadałem konkretne pytanie na samym początku. Skoro nikt nie pomógł - zrobiłem sam. Nie użyłem oryginalnych smarów - bo wszystkie specyfiki "rowerowe',"sportowe","jachtowe" to zwykła chemia przemysłowa tyle że sto razy droższa. Do znalezienia zamiennika nie trzeba być diabli wiedzą jakim specjalistą. Katalog smarów dowolnej firmy i po problemie. A jak go już znalazłem, to się tym podzieliłem z innymi, bo nie ma sensu żeby ktoś inny wyważał otwarte drzwi.
radomir82 Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 Wszystko się zgadza, ale tylko wtedy kiedy znasz właściwości oryginału, a jako że sh*tmano nie udostępnia informacji o składzie chemicznym swoich środków smarnych, to szczerze wątpię żeby udało się Tobie znaleźć zamiennik bez stosownych testów laboratoryjnych
fotofx Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 Czyli smary oleje i preparaty Shimano , Rohloff , Brunox to zwykłe przepłacanie bo są ich zamienniki o tych samych właściwościach tylko , że sto razy tańsze , muszę poszukać taniego zamiennika oleju do piasty planetarnej Alfine 11 , użytkownicy piast Rohloff też się ucieszą , że można będzie sobie pozwolić częściej wymieniać olej bez obciążania budżetu
piciu256 Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 fotofx akurat to nigdy nie było tajemnica że te "rowerowe" to tylko przeplacanie bez sensu bo firmy jak shimano nie mają rafinerii więc tylko kupują oleje spod innej marki i przebrandowują przy okazji dodając 100% marży a oleje i smary różnią się tylko lepkością(nie są żrące więc metalowych wnętrzności piasty nie mają jak uszkodzić)
Marcel_S Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Napisano 1 Kwietnia 2016 Czyli smary oleje i preparaty Shimano , Rohloff , Brunox to zwykłe przepłacanie bo są ich zamienniki o tych samych właściwościach tylko , że sto razy tańsze , muszę poszukać taniego zamiennika oleju do piasty planetarnej Alfine 11 , użytkownicy piast Rohloff też się ucieszą , że można będzie sobie pozwolić częściej wymieniać olej bez obciążania budżetu I ku twojemu zdziwieniu - znajdziesz. W piaście którą smarowałem - podejdzie praktycznie dowolny smar w klasie NLGI 1. Zera bym już nie dawał, bo piasta nie jest szczelna i może uciekać. W alfine - gdzie masz smarowanie olejem, trzeba by znaleźć 'najszybszy' element i pod niego dobrać wiskotyczność oleju. Nie masz tam agresywnego środowiska, wody ani wysokich temperatur. Pewnie podejdzie któryś z olejów wrzecionowych. Zresztą, poszukaj na zachodnich forach - niektórzy jeżdżą po prostu na mineralnych 5W30 albo 10W40.
radomir82 Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 ... a oleje i smary różnią się tylko lepkością(nie są żrące więc metalowych wnętrzności piasty nie mają jak uszkodzić) W piaście którą smarowałem - podejdzie praktycznie dowolny smar w klasie NLGI 1 Bzdura. Chyba trochę za bardzo generalizujecie, gdyby to było takie proste to ludzie nie pisali by doktoratów na ten temat, wystarczy wspomnieć że smar który sprawdzi się zadowalająco w nexusie z hamulcem zewnętrznym może się zupełnie nie nadawać do nexusa z hamulcem typu "torpedo", a dlaczego? Sami znajdźcie odpowiedź
fotofx Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 Polak potrafi nasi znajdą nawet zamiennik do NuVinci
Marcel_S Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Napisano 2 Kwietnia 2016 Bzdura. Chyba trochę za bardzo generalizujecie, gdyby to było takie proste to ludzie nie pisali by doktoratów na ten temat, wystarczy wspomnieć że smar który sprawdzi się zadowalająco w nexusie z hamulcem zewnętrznym może się zupełnie nie nadawać do nexusa z hamulcem typu "torpedo", a dlaczego? Sami znajdźcie odpowiedź Hej. Piasta biegowa to nie jest 'rocket science''. To tylko średnio skomplikowany mechanizm. Na elementy typu zapadki, koła zębate, łożyska - NLGI1 wystarczy. Na torpedo wrzuciłem smar do zacisków - wytrzymuje wyższą temperaturę. Zrobiłem to na wszelki wypadek, bo vecolite pewnie też by dało radę. Z ciekawości doczytałem. Największy problem był z Rolhoffem, bo ma nylonowe wkładki w środku. Ale i tak znaleziono olej który można w nim zastosować, a jest dużo tańszy. Na nuVinci nie znaleziono na razie zamiennika, ale to kwestia czasu. Doktoraty to się pisze z zupełnie innych smarów. Ostatnio miałem w rękach smar z indeksem FOOD GRADE. FG oznacza że smar jest dopuszczony do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Zakres roboczy -40, +140*C, klasa NLG2, częstość wymiany co 20 tys motogodzin. (2 lata w trybie 24/7). To jest hi-tech :-)
radomir82 Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 Po smarowaniu zwykłym litowym smarem i użytkowaniu w cięższych warunkach piasta będzie wyglądać tak: https://masterbikepl.wordpress.com/2015/09/07/spalona-piasta-i-podwodny-lefty/ , żeby nie było - jeżeli mieszkasz na równinach i jeździsz rowerem po bułki do sklepu to nawet zwykły litowy da radę.
fotofx Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 Zapoznałem się z ofertą Molykote® ( http://emoly.pl/ ) faktycznie robi ona duże wrażenie i są w niej produkty do zastosowania w rowerach przy bardzo korzystnych cenach polecam zapoznać się z tymi produktami lecz nie sądzę aby musieli z nich korzystać serwisanci rowerów bo dla nich takie firmy jak Shimano , Rohloff , Brunox też mają swoje produkty w atrakcyjnych cenach to tylko my pasjonaci rowerowi mamy kosmiczne ceny w detalu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.