bb07bb Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 Witam, Kupiłem ostatnio używaną korbę XTR 985, dokupiłem suport sm-bb70. Zmontowałem wszystko w całość i otrzymałem coś takiego co widzicie na zdjęciu. Chodzi mi o to że lewe ramie korby nie weszło do końca, przynajmniej mi się tak wydaje. Podkładki użyłem jak w instrukcji: 2 po stronie napędu i 1 po przeciwnej, wszystko "dostukałem" gumowym młotkiem. Czy tak może być, czy to normalne? Czy z powodu zakupu nie dedykowanego suportu sam sobie zafundowałem problem?Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Bartek.
kkoko123 Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 najważniejsze by podkładka od ramienia wpadła w dziurkę na osi, jak dokręcisz jeszcze nakrętkę to ona dojdzie bardziej.
tobo Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 A dociągnąłeś ramię śrubą wkręcaną w oś? Na zdjęciu wygląda to tak jak powinno, zewnętrzna śruba zaciskająca ramię powinna być poniżej krawędzi osi a nie poza nią - i tak to wg mnie w tym przypadku jest.
bb07bb Napisano 20 Marca 2016 Autor Napisano 20 Marca 2016 Dzięki Panowie za szybkie odpowiedzi. Tak dociągnąłem jeszcze na końcu tą nakrętką. Pozdrawiam Bartek
tobo Napisano 20 Marca 2016 Napisano 20 Marca 2016 Najpierw śruba ściągająca, potem śruby zaciskajace ramię na osi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.