Skocz do zawartości

[SPD] Skrzypiące pedały M520

xandercage

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zestawu od Shimano, tj. M520 + M089 używam od stycznia br., przejechałem na nim ok. 300 km i od jakichś 100 km zaczyna mnie irytować skrzypienie. Dochodzi gdzieś z miejsca łączenia bloku z pedałem w czasie dłuższej, jednostajnej jazdy. Kiedy przekręcę delikatnie stopę na zewnątrz (o 1-2 stopnie) skrzypienie ustaje, ale takie ułożenie jest już dla mnie nienaturalne. Ktoś ma podobne doświadczenia?

Napisano

Mam buty M087 i jak jeździłem na zestawie z 520-kami też był ten problem. Musiałem podciąć podeszwy, zrobiłem takie wycięcia i but już nie dotykał do pedału.

Zatrzaśnij sam but w pedale i zobaczysz gdzie ociera guma. Jak wrócę do domu to wrzucę zdjęcie jak to u mnie wygląda, bo teraz jestem na zimowych butach.

Napisano

Może (chociaż nie musi) być tak, że to podeszwa buta delikatnie ociera o padał i wtedy skrzypi. U mnie (PD-M540 + Sidi Eagle) też czasami to występuje. Psikam wtedy trochę WD-40 na podeszwę w okolicach bloku i skrzypienie znika na jakiś czas.

--

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...