Skocz do zawartości

[Licznik]Licznik Sigma BC-16.12 usuną się dane?

juuk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pewien problem związany z tym licznikiem jak powyżej a raczej to jest pytanie a nie problem ale zresztą przejdę do tematu.

Mam ten licznik i rozładowała mi się bateria i chce ją wymienić ale cy mi się wszystkie dane usuną?

Wiem tylko tyle że na 100% zostaje w systemie totalne kilometry przejechane a czy max prędkość też zostanie?

Napisano

Ja nie rozumiem tych liczników, a raczej ich producentów. Karta micro SD wielkości małego paznokcia może mieć pojemność 128 GB, nosimy w kieszeniach telefony, które mają większą moc obliczeniową niż pierwsza rakieta wysłana w kosmos, a najnowszy licznik rowerowy nie potrafi zapisać kilku KB? :whistling:

Napisano

KB? raczej B ;) 1 cyfra to 8 bitów, czyli 1 bajt- te liczby to powiedzmy 20Bajtów ;)

No to jeszcze lepiej :)

Mi to wszystko i tak lata. Dobrze, że w razie czego zostaje całkowity dystans i czas, bo na tym mi najbardziej zależy. Moja sigma ( i nie tylko moja :) ) ma wskaźnik zużycia baterii i gdy tylko pojawi się pierwszy komunikat o niskim poziomie to ją od razu wymieniam, ale z tego co pamiętam to i tak wszystko się kasuje jak tylko się wyjmie baterię (oczywiście oprócz dystansu i czasu), więc to i tak nie wiele zmienia.

• Mod Team
Napisano

(oczywiście oprócz dystansu i czasu),

No bo to jest najważniejsze jak prowadzisz statystyki albo jakiś dziennik aktywności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...