Skocz do zawartości

[Lampa przednia] dodatkowa

J67

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z góry przepraszam, jeśli się powtarzam, ale chciałbym zadać pytanie szczegółowe. Nie wiem, czy uznacie je za rozsądne, ale może ktoś zechce odpowiedzieć.

Światło przednie pozycyjne mam. Chodzi o to, żeby na odcinkach, na których jest zupełnie ciemno (droga przez las bez namalowanych linii) - nie wpaść do rowu.

Moje wymagania są zatem ściśle określone: 

Lampa nie musi:

- być super jasna. Mam tylko widzieć krawędź asfaltu.

- świecić super długo. Będzie włączana czasowo.

Natomiast musi:

- wytrzymywać wstrząsy generowane w czasie jazdy po niekonieczne równym asfalcie na dobrze napompowanych oponach

- być zasilana zwykłymi bateriami np. AA lub AAA.

- łatwo się włączać i wyłączać. Np. denerwuje mnie wielokrotne klikanie, gdy ma wiele funkcji w jednym przycisku.

- cena ma być niska.

Nie podaję górnej granicy. Chodzi mi o najtańszy produkt, który te wymagania spełnia.

Chętnie też przeczytał bym jak coś takiego zrobić, przerobić, lub jakieś inne patenty.

Z góry dziękuję za odpowiedzi. 

Napisano

Super jasna, długo działająca i zasilanie AA troche się wyklucza :/

Nie wyklucza się.

Mam nitecore EA41 - ok. 1000lm. Jest na 4 baterie AA. W sumie to latarki na 18650 są mniejsze przy podobnych parametrach (ilość swiatła, czas pracy i wielkość) ale tą trzymam bo w razie czego zasilę ją paluszkami kupionymi w sklepie.

Tak więc da się, a czy jest coś w typie rowerowym to już nie wiem.

Napisano

Znalazłem taką latarkę (w sieci), ale to droga zabawka. Dla mnie najważniejsze jest, żeby nie gasła, lub nie rozpadła się od wstrząsów. Dlatego - zakładając temat - zasugerowałem: czy może ktoś ma na to jakiś patent, a sama latarka była z niższej półki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...