Gego Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Witam, przymierzam się do zakupu latarki, służącej do wszystkim znanych celów Poczytałem trochę, i wychodzi na to, że to najtańsza "sensowna" ładowarka jaką warto kupić, jeśli myśli się o dłuższym użytkowaniu. Zdecydowałem się dokładnie na tą : https://www.fasttech.com/products/1601/10002364/1826900-convoy-s2-1-cree-xm-l2-t6-4c-996-lumen-2-group-3 Z tego co widzę, to prąd wyjściowy wynosi 2,8A, więc chyba nie jest potrzebny zabieg zwiększający moc latarki,prawda?(Jeśli się mylę to przepraszam, i proszę o sprostowanie) I pytanie ogólne, jakie zabiegi należy wykonać, aby latarka dobrze spełniała swoją rolę? Czy w ogóle jakieś trzeba? Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś bardziej obeznany w tym temacie mógłby podrzucić kilka porad, pewnie nie tylko ja na tym skorzystam ze względu na zbliżający się sezon Pozdrawiam i z góry dziękuję serdecznie wszystkim, którzy postanowią dorzucić kilka swoich słów w tym temacie.
cervandes Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Będzie działała. Ale nie będziesz potrzebował mocy 100% na rowerze moim zdaniem, 30 wystarczy. A jeśli będziesz chciał poprawiać, to zabiegów jest cała masa. Od wymiany szybki, po smarowanie gwintów pastą termoprzewodzącą aby lepiej oddawała dioda ciepło na obudowę, potem możesz zmienić pigułę na miedzianą zamiast mosiężnej, polerować przylegające powierzchnie... No da się, ale zysk ze wszystkich modów to około 20% więcej światła przy tym samym zużyciu prądu. Zamiast pytać - wleź na światełka i tam spędź dzień czy dwa. Oj, wiele się nauczysz Pzdr
Gego Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Napisano 30 Stycznia 2016 Dzieki za odpowiedź, na razie po prostu zamówię i poczekam aż przyjdzie, a potem może raz na czas coś przy niej pogrzebę
swimfan Napisano 2 Lutego 2016 Napisano 2 Lutego 2016 Mam identyczną z linku co podałeś. Też kiedys miałem taki dylemat jak poruszyłeś w poście. W moim przekonaniu uzytkowanie ciagle w cieple dni na 100% mocy moze skonczyc sie spaleniem diody po jakims czasie ( moze to potrwac dlugo, ale ja bym sie az strasznie tego nie obawiał). Przy nizszych trybach latarka powinna sluzyc bezawaryjnie przez conajmniej kilka sezonów. Kazda modyfikacja w kierunku zmiany termiki spowoduje, ze ten model beda uzytkowali jeszcze Twoi wnuczkowie . Ja zdecydowałem tak, ze nie ruszam piguly az dioda zacznie padac , zreszta sama modyfikacja nie jest taka prosta montezy z fasttech nie zalowali kleju montazowego. Wszystko jest do zrobienia tylko troche trzeba uwazac zeby nie popsuc;/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.