Skocz do zawartości

[Rama] Uszkodzony karbon ?

Golgie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

Mam możliwość kupienia Specialized Elite Carbon 29 WC w dobrych pieniądzach. Sprzedawca twierdzi, że rower jest "powystawowy" ale coś mi w tym rowerze nie pasuje tj. mam wrażenie, że rama była kleona / naprawiana. Rzućcie okiem na zdjęcie i napiszcie co sądzicie ?

Pozdrower!

post-193703-0-31877100-1454171730_thumb.jpg

Napisano

Tak wygląda karbon tego typu (UD). Nic nie jest naprawiane. Wszędzie na ramie znajdziesz takie "łaty".

Nie prościej zapytać sprzedawcę?

Jeśli ma pojęcie to w ten sposób Ci wyjaśniłby jak to wygląda.

Napisano

Carbon UD tam ma i tyle . Tu http://www.forumrowerowe.org/topic/193298-mostek-ritchey-jaki-dobrac-do-kierownicy/ jeden z forumowiczów też gryzł się z podobnym problemem przy okazji kierownicy Richeya.

Goleń w amorze dyskwalifikuję go bo to uszkodzenie będzie niszczyć uszczelki (nawet ktoś podmalowywał na czarno).

Rysa ze zdjęcia to nie wiadomo czy rysa czy pęknięcie i z foty też trudno określić jak głębokie są te odpryski ( czy powierzchowne czy w strukturze).

Napisano

Wygląda jakby rower był źle zabezpieczony w czasie transportu. Ciekawy jestem jakie to te "dobre pieniadze". Cena roweru katalogowo to 16k, więc jeśli chcą za niego więcej niż 8-9k to na pewno nie warto ryzykować z tą ramą.

Napisano

Malowane czarnym permanentnym(stary patent) to że rower katalogowo 16 to zupełnie nic nie znaczy.Spróbuj sprzedać używany nawet fajny powyżej 6/7 tys juz widzę tłumy chętnych.Na olx z mojego miasta ktoś wystawia wygranego Scotta zaczął od 12 jest na 8 i zainteresowania brak.

Napisano

Zależy od ceny bo da się to naprawić, ale w tym stanie należy uznać że rower jest bez ramy i widłów. Jeśli masz w pobliżu serwis specjalizujący się w węglu to możesz zapytać za ile by to zrobili. Na pierwszy rzut oka to pomiędzy 1000 a 1500zł (dają gwarancję, miejsce narawy wygląda bardzo przyzwoicie). Z drugiej strony gwarancja gwarancją ale bezpieczeństwo przede wszystkim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...