Golgie Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Witam wszystkich! Mam możliwość kupienia Specialized Elite Carbon 29 WC w dobrych pieniądzach. Sprzedawca twierdzi, że rower jest "powystawowy" ale coś mi w tym rowerze nie pasuje tj. mam wrażenie, że rama była kleona / naprawiana. Rzućcie okiem na zdjęcie i napiszcie co sądzicie ? Pozdrower!
tobo Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Tak wygląda karbon tego typu (UD). Nic nie jest naprawiane. Wszędzie na ramie znajdziesz takie "łaty". Nie prościej zapytać sprzedawcę? Jeśli ma pojęcie to w ten sposób Ci wyjaśniłby jak to wygląda.
Golgie Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Napisano 30 Stycznia 2016 Sprzedawca jest handlarzem i nie do końca znał się na rowerach
tobo Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Sprzedaje rowery ale nie zna się na nich? Cóż, w razie problemu nie za bardzo będziesz miał być może do kogo pójść.
Golgie Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Napisano 30 Stycznia 2016 A co sądzicie o pozostałych uszkodzeniach odpryskach / uszkodzeniach?
gtb Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Carbon UD tam ma i tyle . Tu http://www.forumrowerowe.org/topic/193298-mostek-ritchey-jaki-dobrac-do-kierownicy/ jeden z forumowiczów też gryzł się z podobnym problemem przy okazji kierownicy Richeya. Goleń w amorze dyskwalifikuję go bo to uszkodzenie będzie niszczyć uszczelki (nawet ktoś podmalowywał na czarno). Rysa ze zdjęcia to nie wiadomo czy rysa czy pęknięcie i z foty też trudno określić jak głębokie są te odpryski ( czy powierzchowne czy w strukturze).
GTZaskar1991 Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Wygląda jakby rower był źle zabezpieczony w czasie transportu. Ciekawy jestem jakie to te "dobre pieniadze". Cena roweru katalogowo to 16k, więc jeśli chcą za niego więcej niż 8-9k to na pewno nie warto ryzykować z tą ramą.
Artwro Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Malowane czarnym permanentnym(stary patent) to że rower katalogowo 16 to zupełnie nic nie znaczy.Spróbuj sprzedać używany nawet fajny powyżej 6/7 tys juz widzę tłumy chętnych.Na olx z mojego miasta ktoś wystawia wygranego Scotta zaczął od 12 jest na 8 i zainteresowania brak.
vdcmike Napisano 31 Stycznia 2016 Napisano 31 Stycznia 2016 Amor do wymiany. Powierzchowne pęknięcie na tylnym widelcu (nie powinno być z tym pró. Odpryski na głównej rurze wyglądają nie ciekawie.
rzezniol Napisano 31 Stycznia 2016 Napisano 31 Stycznia 2016 Ostatnie zdjęcie moim zdaniem skutecznie powinno wybić pomysł zakupu tego roweru. Na największym uszkodzeniu moim zdaniem widać perforację całej struktury na wylot . Pozdrawiam
vdcmike Napisano 31 Stycznia 2016 Napisano 31 Stycznia 2016 Zależy od ceny bo da się to naprawić, ale w tym stanie należy uznać że rower jest bez ramy i widłów. Jeśli masz w pobliżu serwis specjalizujący się w węglu to możesz zapytać za ile by to zrobili. Na pierwszy rzut oka to pomiędzy 1000 a 1500zł (dają gwarancję, miejsce narawy wygląda bardzo przyzwoicie). Z drugiej strony gwarancja gwarancją ale bezpieczeństwo przede wszystkim.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.