Skocz do zawartości

[rower] Zakup roweru downhill/freeride! od 1000 do 2000 tys. Euro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

A wiec chcialbym sie dowiedziec cos o rowerach to downhillu/freeridu.

Zainteresowaly mnie sporty ekstremalne i chce isc w tym kierunku jednak nie zbyt wiem jak dopasowac rower do mnie i zeby sie nie rozpadl ;d 

Jestem poczatkujacym, jezdzilem troche po gorach ale to dawalo mi za malo emocji. Chce troche poskakac z ramp i nabrac predkosci.

A wiec jakie rowery polecacie? Gdy ogladalem ceny u producentow Specialized, Mondraker itd. to troche sie zalamalem... Ceny siegaja tam do 10 Tys Euro. Na poczatek nie potrzebuje jakies bestii. Jakie marki polecacie? Mam 1.85 wzrostu, i jestem w stanie wydac jakis Tysiac Euro na rower, mozecie podawac tez drozsze wersje ale nie chce aby wyjechaliscie mi z 5000 :D + kombinezon, kask w tym google itd. A i jeszcze w kwestii pedalow...

Trzeba miec jakies specjalne ?

Z gory dziekuje za pomoc.

Napisano

Za 1tys euro z ochraniaczami to kupisz raczej sztywniaka. Ale nie zniechęcaj sie, bo sam raczkuje w ekstremalnym kolarstwie i mój sztywniak mi wystarcza, tona zabawy :D

Pedały mogą być platformowe(chyba że lubisz się wpinać i czuć że nie wypadniesz tak łatwo z roweru).

Firmy jakie moge polecić to dartmoor i nsbikes.

Ps. popraw temat i dodaj klamrę(np. [do 1tys"euro]")

Napisano

Za duże „opony”..? Litości...

Sebastianie drogi, może się bardziej zainteresuj co Ty tak naprawdę chcesz i przede wszystkim czy masz gdzie to uprawiać. Chociaż byli już na forum i tacy, co pytali o tor do DH w centrum Warszawy. Czy też jesteś takim napaleńcem co to naogladał się filmików na jótubie i myśli, że to bułka z masłem bo się nauczy na hopce w pobliskim zagajniku, a póki co nie odróżnia którym końcem roweru do przodu?

Aha, 2000 tys. ojro to 2 miliony, za to można całkiem sporo kupić ;)

Napisano

Proponuję na początek zdeklarować konkretną kwotę bo 2 tys eurosów to już nie mało. Są używki czy roczne enduro lub trochę powyżej tej kwoty nówki. Lepiej wydać więcej na sprzęt i śmigać na początek z przysłowiową dziurą na tyłku niż powydawać kasę na ciuchy czy super kaski. A z tymi cenami za zawodnicze rowery to już naprawdę srogo poleciałeś. Nie wystarczy na początek taki Canyon TORQUE DHX za "dychę"?? Wystarczy tylko z kasą może być problemem. 

Napisano

Miałem coś napisać,ale po chwili zastanowienia?poddaję się.Jak to opisał mój idol:otrząsam kurz z mych nóg i przekilinam.Chciałbym pomóc ale nie radzę sobie po prostu.

Napisano

Za 6500zl moge Ci zaproponować praktycznie nowego Giant Glory 2 27.5 który wyjechal z mojego sklepu.

Klient kupił Glorke i dosłownie po paru km stwierdził, ze to nie jego klimat.

Po szczegóły zapraszam pw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...