Sbs Napisano 21 Grudnia 2015 Napisano 21 Grudnia 2015 Witam, mam pytanie czy benzyna ekstrakcyjna ma jakiś szkodliwy wpływ na łańcuch i ogólnie na napęd?
Marcin9 Napisano 21 Grudnia 2015 Napisano 21 Grudnia 2015 Benzyna ekstrakcyjna nie ma szkodliwego wpływu na napęd nawet jest ona polecana do czyszczenia łańcucha.
Sbs Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Napisano 21 Grudnia 2015 Słyszałem gdzieś że niby skraca żywotność łańcucha że może się szybciej rozciągnąć jakieś luzy powstać... może jakieś zle info mam
Marcin9 Napisano 21 Grudnia 2015 Napisano 21 Grudnia 2015 No to źle słyszałeś... Nie czyszczenie łańcucha skraca jego żywotność Poczytaj trochę na ten temat na forum znajdziesz wiele tematów dotyczących czyszczenia łańcucha benzyną.
talento259 Napisano 21 Grudnia 2015 Napisano 21 Grudnia 2015 No rzeczywiście jakieś trefne info miałeś.
SovaLTD Napisano 21 Grudnia 2015 Napisano 21 Grudnia 2015 Witam, mam pytanie czy benzyna ekstrakcyjna ma jakiś szkodliwy wpływ na łańcuch i ogólnie na napęd? Na łańcuch nie ma złego wpływu i tak jak wyżej napisali możesz go kąpać w niej, ale z napędem bym uważał. Benzyna ekstrakcyjna bardzo dobrze rozpuszcza i wypłukuje smary, oleje, więc jeśli dostanie się tam gdzie nie powinna to może narobić szkody. Jak chcesz wyczyścić nią łańcuch czy kasetę to najlepiej zdjąć to z roweru lub robić to ostrożnie, nie przesadzać z nadmierną ilością.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.