agend Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 witam - mam problem kupiłem nowy rower przez internet, ale nie mogę wcisnąć tylnego koła, co widać na zdjęciach: http://1drv.ms/1lWR7a8 oś koła nie chce wejść ani do ramy, ani do haka przerzutki ze sprzedawcą umówiłem się że pójdę do sklepu/serwisu w moim mieście - i może oni coś poradzą, a sklep pokryje koszty. Ewentualnie mogę zwrócić rower do sklepu i czekać na wymianę na mój rozum trzeba użyć pilnika żeby powiększyć otwór w rami i w haku czy takie rzeczy się zdarzają? rama jest firmy 2danger czy rozpiłowanie ramy nie spowoduje że straci ona swoje właściwości - czyli pęknie podczas jazdy? link do roweru który kupiłem: http://allegro.pl/rower-szosowy-2danger-shimano-105-carbon-gwarancja-i5679914772.html pomocy Arek
Rulez Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 Nie powinno tak być, jeśli chodzi o poszerzenie, to otwór można poszerzyć wiertarką i wiertłem 10mm lub pilnikiem ... na pewno poszerzenie haków nie spowoduje żadnych negatywnych skutków.
Roonin Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 Pod warunkiem że zrobi się to dokładnie w osi. Milimetr w jedną albo drugą stronę i koło będzie krzywo. Ogólnie niezła kupa, żeby w nowym rowerze musieć takie czary mary robić..............
mam16v Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 Mi to wygląda na uderzenie czy hak ma ślady deformacji i dokładnie przylega do kształtu w ramię? Jedyne wyjście rozpiłować w stronę tylną( Wiertła nie utrzynasz)
perfectflow Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 A tam czasem ta gwintowana oś nie jest za szeroka, haki są pewnie na 9mm, więc może ośka od piasty jest szersza ? Zmierz to dobrze i będziesz wiedział co jest nie tak. Jak się upierasz przy piłowaniu to rób to pilnikiem nie wiertarką, odmierz dokładnie ile masz zdjąć materiału po obu stronach i piłuj, choć moim zdaniem lepiej piłować gwint po obu stronach ośki (prawa lewa strona) i będzie równo
agend Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Napisano 18 Grudnia 2015 Mi to wygląda na uderzenie czy hak ma ślady deformacji i dokładnie przylega do kształtu w ramię? Jedyne wyjście rozpiłować w stronę tylną( Wiertła nie utrzynasz) nie rozumiem jak mogło to powstać wskutek uderzenie - otwór w ramie i w haku przerzutki są za małe sprawdzałem 2 różne koła i oba nie pasuja co i w jakim kierunku musiałoby uderzyć w rower żeby spowodować taki efekt bez widocznych uszkodzeń?
seraph Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 więc może ośka od piasty jest szersza No wybacz, ale nie można takiej wypowiedzi jak Twoja brać na poważnie chyba. Za gruba ośka? Jakim cudem? Jakiś cudowny chiński standard całej piasty? Przecież jak oś jest za gruba, to i łożyska muszą być inne i bębenek. Jak spiłuje gwint to piasta stanie się jednorazowa, bo już nigdy niczego nie odkręci z osi... Istnieją osie 10 mm (thruu bolt), ale nie mają wtedy gwintu - zupełnie inna budowa. Ewidentnie wina ramy i jak rower jest nowy to nawet niech Ci nie próbują tego naprawiać. Masz dostać sprawny rower lub ramę, bo za taką zapłaciłeś, a jak nie to go zwróć. Na moje oko to hak jest zaklepany, a aluminium nie lubi odkształceń - teraz wyprostujesz, a kiedyś Ci odpadnie.
wiater Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 Oddaj ten rower. Pod warunkiem że zrobi się to dokładnie w osi. Milimetr w jedną albo drugą stronę i koło będzie krzywo. I zwrot roweru w takim przypadku może już nie być możliwy...
SovaLTD Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 Oddaj to dziadostwo i kup coś "normalnego".
agend Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Napisano 18 Grudnia 2015 No wybacz, ale nie można takiej wypowiedzi jak Twoja brać na poważnie chyba. Za gruba ośka? Jakim cudem? Jakiś cudowny chiński standard całej piasty? Przecież jak oś jest za gruba, to i łożyska muszą być inne i bębenek. Jak spiłuje gwint to piasta stanie się jednorazowa, bo już nigdy niczego nie odkręci z osi... Istnieją osie 10 mm (thruu bolt), ale nie mają wtedy gwintu - zupełnie inna budowa. Ewidentnie wina ramy i jak rower jest nowy to nawet niech Ci nie próbują tego naprawiać. Masz dostać sprawny rower lub ramę, bo za taką zapłaciłeś, a jak nie to go zwróć. Na moje oko to hak jest zaklepany, a aluminium nie lubi odkształceń - teraz wyprostujesz, a kiedyś Ci odpadnie. akurat koła są w miarę przyzwoite: Shimano Whr-501 mam drugi zestaw Whr-501 c30 i jest to samo Oddaj to dziadostwo i kup coś "normalnego". a możesz polecić coś 'normalnego' w tej cenie? po negocjacji za nowy rower na shimano 105 i kołach shimano z fakturą vat zapłaciłem 2100 zł (pełen opis w linku) oczywiście chętnie kupiłbym coś lepszego w tej cenie Arek
Roonin Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 No dobra a to ostatnią sztukę ma tego roweru? Na focie jest cały rower więc nie ten bo ma koła założone. Tak na zdrowy rozsadek to pasowało by to oddać.
SovaLTD Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 a możesz polecić coś 'normalnego' w tej cenie? Ja akurat nie mogę Ci nic polecić z rowerów szosowych w tej cenie, ale załóż nowy wątek w odpowiednim dziale na tym forum, a na pewno ktoś chętnie Tobie doradzi co kupić.
agend Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Napisano 18 Grudnia 2015 No dobra a to ostatnią sztukę ma tego roweru? Na focie jest cały rower więc nie ten bo ma koła założone. Tak na zdrowy rozsadek to pasowało by to oddać. rower który dostałem to nie jest ten ze zdjęcia - na zdjęciu owijka jest czerwona, ja dostałem czarną do zdjęcia to swój też mógłbym przygotować - rozciągnąć widelec - wcisnąć koło i pstrykać ---------- jak na razie nie mogę narzekać na sklep - dostałem przyzwoity rabat - z 2500 na 2100, po moim telefonie powiedzieli żebym odesłał rower na ich koszt sam zaproponowałem że zawiozę do lokalnego sklepu/serwisu żeby naprawili jeśli uważacie że lepiej nie ruszać ramy - to zawsze mogę odesłać Arek
Roonin Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 Trudno powiedzieć, najlepiej się doradza. Niby rozpiłowanie haków to nie fizyka kwantowa.....
agend Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Napisano 18 Grudnia 2015 Trudno powiedzieć, najlepiej się doradza. Niby rozpiłowanie haków to nie fizyka kwantowa..... święte słowa - gdyby było lato to sam bym rozpiłował pilniczkiem do paznokci żeby pojeździć, ale że jest zima to zawiozę jutro do warsztatu i jak wezmą na siebie odpowiedzialność to niech piłują z drugiej strony to nawet jak się podejmą to niby jak mogliby to zagwarantować zobaczymy Ja akurat nie mogę Ci nic polecić z rowerów szosowych w tej cenie, ale załóż nowy wątek w odpowiednim dziale na tym forum, a na pewno ktoś chętnie Tobie doradzi co kupić. oczywiście dziękuje za odpowiedź, ale specjalnie mnie to nie posuwa do przodu. Mam już rower który kupiłem, sugerujesz że mogłem kupić coś lepszego, ale na pytanie co - odpowiadasz żebym popytał
SovaLTD Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 Mam już rower który kupiłem, sugerujesz że mogłem kupić coś lepszego, ale na pytanie co - odpowiadasz żebym popytał Nie, nie, nie ja sugeruję żebyś oddał ten co kupiłeś i kupił inny. Jak sam widzisz, mogłeś zapytać co kupić, zanim kupiłeś.
agend Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Napisano 18 Grudnia 2015 Nie, nie, nie ja sugeruję żebyś oddał ten co kupiłeś i kupił inny. Jak sam widzisz, mogłeś zapytać co kupić, zanim kupiłeś. ok, wielkie dzięki
agend Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Napisano 19 Grudnia 2015 byłem w serwisie, diagnoza jest taka że rama i hak przerzutki zostały wygięte wskutek uderzenia - rama do wymiany rower odsyłam do sprzedawcy dziękuje wszystkim za pomoc pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.