Skocz do zawartości

[kaseta] plastik miedzy szprychami a kaseta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jest jakis sposób aby zdjąć plastik miedzy szprychami a kaseta bez zdejmowania kasety? irytuje mnie obcieranie plastikowej oslonki o szprychy.

o osłonke chodzi plastikową zapobiegajaca zrzuceniu za bardzo łańcucha ,w sumie nie wiem jaka jest jej rola ,denerwuje mnie :)

Napisano

w sumie nie wiem jaka jest jej rola

Rolę pełni taką, że jakby łańcuch wpadł pomiędzy kasetę a szprychy, to się nie zaklinuje.

Napisano

Szczypce z dlugimi szpiczastymi koncowkami i dasz rade. Ewentualnie lutownica grzalkowa albo grzanie gwozdzia nad ogniem i przeciecie nim oslony. Przy metodzie silowej uwazaj na szprychy.

Napisano

Ja bym zdjął kasetę, będzie bezpieczniej i szybciej niż takie zabawy.

Na pewno jakiś znajomy rowerzysta albo serwis mają klucz do kaset i nie będą to specjalne koszta.

Napisano

przmor wlasnie ogień! ze też na to nie wpadlem ,dzieki !

No nie mów! Rozpaliłeś ognisko, wsadziłeś całe koło i w ten sposób wypaliłeś ten plastik? Hardkor! :-)

Napisano

A szprych nie pokaleczyłeś ? bo ja tak i skończyło się na tym że zaniosłem kolo do serwisu a tam wszystko trwało cale 3 minuty :) 

Nigdy więcej nie zdecydowałbym się na taką prowizorkę.

jka

Napisano

dobrze rozgrzałem noż i pomalutku pierw od gory potem dołu ,pozniej zlapalem obcegami zajedna czesc plastiku , a drugimi obcegami za drugą i ... szarpnołem.

Napisano

nie dam rady pocielem ja na okolo i nic nie wyszło asz........

Jeśli przeciął topiąc plastik to dlaczego miał uszkodzić szprychy?

Nie czytałeś dokładnie, popatrz na co co wyżej, a jak ciał to mógł niechcący uszkodzić np. farbę na szprychach (jak ma malowane) :)

jka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...