polniaczek1 Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 Witam. Zakupiłem nowy wolnobieg Shimano Megarange w raz z przerzutką Shimano Tourney. Po zamontowanniu stwierdziłęm ze górne kółko ociera o zębatke. Czy to wina łańcucha, co mam z tym zrobić? Prosze o pomoc. Pozdrawiam.
wookie Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 Przy tej najwiekszej ociera ? Jak masz z przodu na malym blacie ? Wozek dobrze naciagniety ? Lancuch nie za dlugi ? Wyregulowane wszystko dobrze ?
jo_jacek Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 Który model ? Mocowany pod oś czy wkrecany w hak od ramy ?
polniaczek1 Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Napisano 22 Sierpnia 2006 Mocowany pod oś. Jak z przodu mam na największym blacie i z tyłu też to ociera, ale jak dam na który kolwiek blat z przodu to ociera o największą zębatke z tyłu. Wydaje mi sie ze przerzutka jest za blisko zębatel. Mój brat ma Shimano C201 i jest bardziej oddalona od zębatek.
szakq Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 powinna byc tam taka srubka regulujaca odleglosc gornego koleczka od zebatki ustawias zprzerzutke na najwiekszej zebatce i regulujesz ta srubka(taka samotna czesto od tylu przerzutki ja widac dosc blisko ramy)tak zeby odleglosc miedzy koleczkiem a zebatka wynosila okolo 5mm
polniaczek1 Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Napisano 22 Sierpnia 2006 Ale ta śrubka jest u mnie wkręcona do oporu i jeszcze troche ociera na największej zębatce która ma 34 zęby. W sumie to w jeżdzie to nie przeszkadza, ale jest to troche denerwujace.
szakq Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 jak rozumiem przerzutka ta jest przystosowana do tak duzej zebatki w kasecie?jezeli wkrecasz do konca i oddala sie ona nie wystarczajaco ale jest taka fizyczna mozliwosc to moze poszukaj dluzszej srubki i je wymien....
polniaczek1 Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Napisano 22 Sierpnia 2006 Jest ona przystosowana do megarange. Przynajmniej tak tam jest napisane. Ale spróbuje jeszcze z tą śrubką. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.