Skocz do zawartości

[tarczowka] BR-M475

MarvinnQ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema!!! Mam taki model hamulców jak wyżej podany z przodu i mam maly problemik bo nie hamuja za rewelacyjnie!! :huh: moze macie jakies domowe sposoby na polepszenie sprawnosci tych hamulców...

Pozdrawiam, MarvinnQ

Napisano

lepsze klamki z regulacja iloscia ciagnietej linki(dobrze koajrze mam nadzieje ze to linkowe hamulce?jezeli hydro to kiedys slyszalem ze dobre efekty daje wymiana plynu na wyczynowy np do motocykli),dalej wymiana pancerza-moze jest juz brydny(ewentualnie plukanie i smarowanie go),zakup lepszego zestawu linki i pancerza,wymiana tarczy na wieksza,jezeli wczesniej bylo lepiej to moze sa zatluszczone lub brudne(czyli czyszczenie),jezeli sa nowe to poczekac moze sie dotra,

Gość BikerFG
Napisano

podstawowa sprawa - ile km zrobiles na tej tarczy ?

Napisano

idź do sklepu i powiedz że chcesz dobre linki i pancerze (szlifowane teflonowe) jak założysz to już Ci zostaje tylko łagodne poprowadzenie kabli i jeśli nie masz niczego zepsutego w tych hamulcach to powinno być znacznie lepiej

Napisano

A moze ma zacisk zle ustawiony ??? Ja tak mialem na poczatku,

a najlepsze, ze w sklepie jak wyjezdzalem powiedzieli, ze wszystko ustawili wlacznie z hamulcami :)

Napisano

Dzieki!!! Wyczyściłem tarcze, klocki, nasmarowalem linke i przyciełem troszke pancerz i dzialaja dobrze... miliardy razy lepiej niz było ;]

Pozdrawiam :030:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...