olos Napisano 7 Listopada 2015 Napisano 7 Listopada 2015 Poszukuję roweru MTB (preferowane 27,5) na osprzęcie Sram GX 2x11. Jak dotąd napotkałem na: - Grand Canyon CF SL 7.9 - Bergamont Roxtar 8.0 (2x10 ale zgaduję, że da radę przerobić na 2x11). Cena nie zachęca i szukam nadal, pomożecie?
beskid Napisano 7 Listopada 2015 Napisano 7 Listopada 2015 Ciężko cokolwiek wymyślić skoro tak trochę "obijasz się jak od ściany do ściany". Jeden na karbonie a drugi nie, jeden ma Sid'a drugi Rebę czyli zupełnie inna charakterystyka pracy. Różnica w masie też spora. Nie wiem może Kross R10. Tak czy inaczej wiadomo, że cena-jakość nikt nie przebije Canyona.
lesieque Napisano 8 Listopada 2015 Napisano 8 Listopada 2015 Jeżeli bardzo chcesz 2x11 to na pewno nie Bergamont. Tak jak powiedziałeś, rower ma napęd2x10. Do wymiany poszłaby kaseta, manetki oraz bębenek gdyż sram ma swoje XD, a w konfiguracji 10 rzędowej bębenek jest zwykły, taki jak do shimano. Więc jeżeli chciałbyś całą grupę od srama tak aby mieć kasetę 10-42 zamiast 11-42 przy XT to musisz liczyć się z wydatkiem dodatkowego tysiąca prawie.
MarcinGoluch Napisano 9 Listopada 2015 Napisano 9 Listopada 2015 A nie myślałeś o nowym XT M8000? Shimanowskie 11 rzędów pakujesz na standardowy bębenek 10rzędowy. Kaseta XT jest praktycznie o połowę tańsza. Moją propozycją będzie Giant Talon RC lub bliżej Canyona również na węglu Giant XTC Advanced 1.5 na pełnym M8000. Po cenę zapraszam na pw.
olos Napisano 9 Listopada 2015 Autor Napisano 9 Listopada 2015 Ciężko cokolwiek wymyślić skoro tak trochę "obijasz się jak od ściany do ściany". Jeden na karbonie a drugi nie, jeden ma Sid'a drugi Rebę czyli zupełnie inna charakterystyka pracy. Różnica w masie też spora. Nie wiem może Kross R10. Tak czy inaczej wiadomo, że cena-jakość nikt nie przebije Canyona. Pewnie zabrzmi to dziwnie, ale amortyzator, materiał ramy, jest dla mnie drugorzędną kwestią (fajnie gdyby amor był powietrzny ale o różnicach w charakterystyce pracy nic nie wiem). Bardziej zależy mi na geometrii - niskim środku ciężkości, ogólnym komforcie jazdy i napędzie 2x11 Sram, bo ten udostępnia gripshifty (a to właśnie clou sprawy). GX wyglądają interesująco pod kątem cena/możliwości. Czy Canyon oferuje możliwość przetestowania swoich modeli w Polsce, czy pozostaje test tylko w siedzibie? Jeżeli bardzo chcesz 2x11 to na pewno nie Bergamont. Tak jak powiedziałeś, rower ma napęd2x10. Do wymiany poszłaby kaseta, manetki oraz bębenek gdyż sram ma swoje XD, a w konfiguracji 10 rzędowej bębenek jest zwykły, taki jak do shimano. Więc jeżeli chciałbyś całą grupę od srama tak aby mieć kasetę 10-42 zamiast 11-42 przy XT to musisz liczyć się z wydatkiem dodatkowego tysiąca prawie. No 2x11 raczej chcę bardzo, a myśl o 2x10 pozostawiam jako czarny scenariusz.
beskid Napisano 9 Listopada 2015 Napisano 9 Listopada 2015 Skoro tak stawiasz sprawę to raczej tylko zostaje Ci ten Canyon. Jego koszt to jak widzę 9,5K a biorąc pod uwagę materiał ramy, Sid'a i 2x11 GX'a nie będziesz w stanie znależć mu konkurenta. Napęd Srama jest absurdalnie drogi, niekompatybilny więc z automatu ma mniejsze 'branie" niż Shimano. Nie ma opcji by testować tą markę u nas i nie wiem też w jakim celu. Dobież rozmiar i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.