BLiTzPL Napisano 16 Października 2015 Napisano 16 Października 2015 Witam , niedawno podczas jazdy dostał mi się piasek lub ziemia do korby(Truvativ - dokładnie nie znam modelu) i strasznie odziera , natomiast nie mogę odkręcić korby , ponieważ jest zakręcona z ogromną siłą , korbę próbowałem odkręcić imbusem 8mm a do serwisu nie mam zamiaru oddawać bo można to zrobić zapewne w kilka minut a w serwisie zwykle czekałem kilka dni na sam serwis kasety , wymianę łożysk w piastach etc. , proszę o pomoc - z góry przepraszam za słabą jakość niektórych zdjęć
marco68 Napisano 16 Października 2015 Napisano 16 Października 2015 Pomoc?tzn.ktoś ma przyjechać i ci odkręcić?
BLiTzPL Napisano 16 Października 2015 Autor Napisano 16 Października 2015 Ogólnie chodzi o odpowiedź czy dobrze odkręcam tą korbę , ponieważ nie mam zamiaru czegoś uszkodzić ;>
BLiTzPL Napisano 16 Października 2015 Autor Napisano 16 Października 2015 Ogólnie odkręcałem w prawo (w tą stronę w którą są strzałki) i teraz nie rozumiem czy mam odkręcać w przeciwną czy w tą co odkręcałem (dobrze wiem ,że się odkręca w lewo ale tutaj jest podobno inaczej) , jest to tak mocno zakręcone ,że nie pomagało nawet to gdy stałem na tym imbusie... (chyba ,że jestem głupi i w drugą stronę odkręcałem)
turysta Napisano 16 Października 2015 Napisano 16 Października 2015 Stałeś na imbusie i zapierałeś zgodnie ze wskazówkami zegara, czyli ją dokręcałeś.
Root Admin Mieciu Napisano 20 Października 2015 Root Admin Napisano 20 Października 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.