Ink Napisano 27 Września 2015 Napisano 27 Września 2015 Owszem, spinki są nie do zajechania, gdyby tak zrobić kiedyś łańcuch z samych spinek to by był prawie niezniszczalny. Taaa, jutro wrzucę zdjęcie tej niezniszczalnej spinki. Do autora tematu, zabierz spinkę i rozkuwacz. Jeśli to nie jest trasa kilku tysięcy km, to łańcuch sobie odpuść. Dziś mi strzelił łańcuch w trasie, kilka dni temu wyjąłem rozkuwacz z torby przy rowerze. Na szczęście ogniwo rozkuło się na 2 pinach z zewnątrz i w to miejsce założyłem spinkę.
Ink Napisano 28 Września 2015 Napisano 28 Września 2015 Zgodnie z obietnicą. Nie wiem z czego robią tę spinkę, bo i UG-51, i HG-40, łańcuchy o delikatnie mówiąc słabej jakości są sporo wytrzymalsze.
cervandes Napisano 28 Września 2015 Napisano 28 Września 2015 Ok, wierzę już. Ja mam na spinkach najechane po kilka tysięcy, obecna accenta ma zrobione już prawie 5k i nie ma na niej najmniejszej nawet rysy. Wcześniej miałem KMC, Taya - te też bez zarzutu a zmieniłem bo po prostu, czasem wypada...
realkrzysiek Napisano 28 Września 2015 Napisano 28 Września 2015 Zgodnie z obietnicą. Nie wiem z czego robią tę spinkę, bo i UG-51, i HG-40, łańcuchy o delikatnie mówiąc słabej jakości są sporo wytrzymalsze. Co to za spinka, jaki producent? Ostatnio zmieniałem łańcuch i się głowiłem, czy dać używaną spinkę i sobie odpuściłem. Dałem oryginalny pin do C9. Na starej nie było widać śladów zużycia.
Ink Napisano 28 Września 2015 Napisano 28 Września 2015 To shimano (pisałem wcześniej), o taka: http://allegro.pl/spinka-zapinka-lancucha-shimano-cn-ug51-6-7-8-rz-i4907021327.html Na drugim zdjęciu widać, że nawet te łebki co ją zabezpieczają się wygięły do środka - plastelina. Nie twierdzę, że spinki KMC czy Connexa nie są dobre. Ja się jednak zraziłem i wolę zakuć łańcuch bo wiem, że wszystkie ogniwa są zbliżonej jakości.
realkrzysiek Napisano 28 Września 2015 Napisano 28 Września 2015 Rzeczywiście guano, sorki za przeoczenie. Nigdy nie stosowałem tych spinek, bo nie potrafię tego rozpinać. Nigdy nie miałem problemu ze spinkami Srama, Accenta, czy Connexa. Zresztą w zależności od smarowidła raz na jakiś czas ściągany łańcuch, to przy okazji kontrola spinek. Nigdy nie zerwałem spinki, ale też nie używam ich dwa razy, jak wspomniałem nie miałem pod ręką nowej spinki do łańcucha, więc zdecydowałem się łańcuch spiąć pinem.
HarveyDent Napisano 28 Września 2015 Napisano 28 Września 2015 Dla porównania 4x droższy Connex z przebiegiem ponad 3 tyś Nie warto kupować najtańszego sh*tu
nemo2009 Napisano 28 Września 2015 Napisano 28 Września 2015 To shimano (pisałem wcześniej), o taka: Spinka zapinka Łańcucha SHIMANO CN UG51 6/7/8 rz (4907021327) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Na drugim zdjęciu widać, że nawet te łebki co ją zabezpieczają się wygięły do środka - plastelina. Spinki Shimano mają całkiem odmienną budowę wobec spinek Srama,KMC,czy innych producentów.
Ink Napisano 29 Września 2015 Napisano 29 Września 2015 Spinki Shimano mają całkiem odmienną budowę wobec spinek Srama,KMC,czy innych producentów. No niekoniecznie : http://www.connexchain.com/en/product/connex-snap-on.html Taką dostałem do łańcucha 800. Nie wiem jak z wytrzymałością, bo nie używałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.