Bobo6963 Napisano 17 Września 2015 Napisano 17 Września 2015 Dobry wieczór. Otóż posiadam rower Kellys viper 20 jeżdzę na maratony oraz sam na co dzień robię sporo kilometrów. I zastanawiam się czy warto mi wymienić ten napęd który ma 21 biegów(3 z przodu, 7 z tyłu) na napęd który będzie miał 27 biegów(3 z przodu, 27 z tyłu). Proszę o odpowiedzi co wy byście zrobili na moim miejscu i pozdrawiam
seraph Napisano 17 Września 2015 Napisano 17 Września 2015 Wolnobieg na kasetę zawsze warto tym bardziej, że jeździsz w maratonach, bo wróży to rychła awarię tylnej piasty w postaci złamanej ośki Dodatkowo dojdzie Ci jakieś 2 szybsze biegi i przynajmniej 1 lekki zależnie od tego jaką kasetę wstawisz. Niestety to dość spora ingerencja w rower wymagająca wymiany tylnej piasty (lub lepiej całego koła), kupna kasety, łańcucha i manetek zmiany biegów. Przy przejściu na 3x8 tymczasowo manetki mogły by zostać i miałbyś jedną zębatkę z tyłu wolną... Koszta nie małe, ale jeśli rower na przyszłość i masz zamiar inwestować to od tego bym zaczął. Potem zmienił amortyzator na coś "prawdziwego".
Gość Napisano 17 Września 2015 Napisano 17 Września 2015 Chyba 9 z tyłu? O ile dobrze się orientuję to 7 rzędów to wolnobieg, 8+ to już kaseta więc czeka Cie także wymiana piasty. Ja jeżdzę na napędzie 1x8 i nie narzekam ( chociaż pewnie to kwestia tego że mieszkam w "płaskich" okolicach). Jeżeli czujesz że brakuje Ci przełożeń to warto się zastanowić, jeżeli chcesz robić to dla samej idei to nie wiem czy warto.
Piter233 Napisano 17 Września 2015 Napisano 17 Września 2015 Z tego co widzę to twój rower kosztuje 1200 zł. Jeśli masz jakąś kasę to sprzedaj go i kup coś lepszego, bo jak używasz go do ścigania to co chwilę coś będziesz zmieniał. Do tego masz klamkomanetki więc dochodzi jeszcze koszt klamek. Jak nie masz kasy to jedyna racjonalna opcja to używane manetki,klamki i w sumie koło też. Manetek i klamek poszukaj na olx.pl, sam szukałem dla siebie i jest kilka fajnych i dość tanich opcji. W sumie to hamulce też przydałoby się wymienić... (ale to już moje widzi mi się )
Bobo6963 Napisano 17 Września 2015 Autor Napisano 17 Września 2015 wymagająca wymiany tylnej piasty (lub lepiej całego koła) Z tym kołem to akurat się dobrze składa. Dziś jechałem jakiś baran kopnął mi piłkę pod przednie koło zrobiłem fikołka i jakimś cudem mam tylne koło zgięte i przerzutkę rozwaloną. A polecisz jakieś dobre koło i przy okazji tez opony? No to fakt rower nie jest zbyt dobry ale niestety nie stać mnie na nic lepszego nawet jeśli bym sprzedał ten rower. Brakuje mi przełożeń i to bardzo.
Mod Team Puklus Napisano 18 Września 2015 Mod Team Napisano 18 Września 2015 Jak mniemam masz wolnobieg 14-28? Mogę mieć dla ciebie dobra wiadomość. Na pewno mam gdzieś stare manetki deore 510 lub 530 albo i obie. Mam tez tanie tylne koło w stanie przeciętnym ale proste i sprawne, z tym ze pod tarcze ... może bym i nawet hg 53 znalazł w domu ... Myślę ze można by sie było dogadać.
Bobo6963 Napisano 18 Września 2015 Autor Napisano 18 Września 2015 Puklus tylko ze ja mam v-brake i nie mam kasy zeby je wymienić na tarczowe
Mod Team Puklus Napisano 18 Września 2015 Mod Team Napisano 18 Września 2015 koło generalnie nadawało by się pod vki ... chyba muszę sprawdzić jaka tam obręcz jest. Tanie hydrauliki też bym wygrzebał, jeszcze pewnie sprawne w cenie mocno hurtowej ale to murze popatrzeć.
Bobo6963 Napisano 18 Września 2015 Autor Napisano 18 Września 2015 Dobra to jak juz się dowiesz to napisz i tez ile byś za nie chciał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.