spychu Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Witam, Założyłem suport Shimano (sm-bb52 68-73mm bsa) do swojej ramy i przy montażu korby (Truvativ aka) mam problem z jej dopasowaniem. Zastosowałem te same podkładki jak w swoim poprzednim suporcie GXP ale dalej są duże luzy na korbie po skręceniu wszystkiego. Jak dam dodatkowe podkładki to z kolei korba za bardzo chowa się w suporcie i blokuje się na jego miskach (od strony napędu) Nie mam już na to pomysłu ale obstawiam, że może jakieś wspaniałe patenty skutecznie zapewniają brak kompatybilności miedzy SRAM a Shimano w przypadku korb i suportów. Da się coś z tym zrobić czy to razem nie będzie działać? Z góry dzięki za radę. Pozdrawiam.
Maciek226 Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 niestety nie bedzie działać , masz 2 mm średnicy w lewym ramieniu , truvativ ma 22mm a shimano 24 jesli sie nie myle
Mod Team Puklus Napisano 2 Września 2015 Mod Team Napisano 2 Września 2015 Raz GXP nie pasuje do shiamno, bo oś ma 2 średnice, inna przy korbie i inna przy końcu osi. Dwa, Suport GXP dokręca do odporu, aż ramie dojdzie do kołnierza na osi. Tyle miejsca ile zostanie, można zlikwidować podkładkami. Przy kupnie suportu gxp, oryginalnego masz tam manual jak to poprawnie zamontować. Nie wiem cy to korb truvativa można stosować inny suport niż gxp.
spychu Napisano 2 Września 2015 Autor Napisano 2 Września 2015 Ok dzięki wielkie za szybkie odpowiedzi, przynajmniej nie będę tracił czasu na skręcanie tego i będę musiał zakupić kompatybilny suport do mojej korby i tyle. Kolejna nauczka za szybkie zakupy
Ziemko Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Przy kupnie suportu gxp, oryginalnego masz tam manual jak to poprawnie zamontować. Nie wiem cy to korb truvativa można stosować inny suport niż gxp. Pasują Accentowe BB- EX1/EX2 i BB-EX PRO. Producent dostarcza aluminiową redukcję na 22mm. Nie wiem tylko czy można ją kupić osobno.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.