empe Napisano 29 Sierpnia 2015 Napisano 29 Sierpnia 2015 Siodełko w moim crossie jest wyżej niż kierownica przez co jak się domyślam drętwieją mi palce i nadgarstki. Na początku pomyślałem żeby wymienić kierownice na giętą, ale nie wiem czy nie prościej byłoby pokombinować z mostkiem? Obecnie mam mostek: Syntace F149 90mm. Jaki powinienem kupić mostek (lekki, markowy) żeby kierownica poszła ok.2-3 cm w górę? Regulowanych nie biorę w ogóle pod uwagę.
beardman Napisano 29 Sierpnia 2015 Napisano 29 Sierpnia 2015 Żeby kierownica poszła TYLKO w górę to musisz kupić mostek z większym kątem (obstawiam, że Twój obecny ma ok. 10-15st) np 30st i lekko dłuższy np 100mm. Co do firmy to już sam musisz sobie odpowiedzieć jaki? Wymiana kierownicy na giętą to też nie jest zły pomysł. P.S. Na necie znalazłem, że ten Syntace ma 6 st. wzniosu. Jeśli masz taki to poszukaj takiego ze wzniosem 10-15 st. lub większym.
seraph Napisano 29 Sierpnia 2015 Napisano 29 Sierpnia 2015 Ja bym jednak poszukał innego ustawienia obecnej kierownicy jako rozwiązania, bo większość sportowych rowerów ma kierownicę poniżej siodła, a robi się na nich po kilkadziesiąt km na raz. Możliwe, że masz po prostu ustawioną pod złym kątem lub nawet siodło zbyt daleko lub blisko Kierownica zbyt nisko objawia się bólem karku najczęściej, a nie dłoni... Zmiana parametrów mostka wpłynie na prowadzenie roweru, dłuższy mostek i wyżej kierownica to mniejsza zwrotność... Do tego bardziej wyprostowana pozycja to większy opór powietrza A nie myślałeś o rogach?
empe Napisano 29 Sierpnia 2015 Autor Napisano 29 Sierpnia 2015 To ta kierownica ma jakiś zakres regulacji? Myślałem że powinna być dokładnie ustawiona na znacznik jak na tym obrazku. Nie wiem, kark mnie nie boli tylko te palce i nadgarstki drętwieją. Wydaje mi się że to właśnie przez to że siodełko mam wyżej i większy ciężar idzie na dłonie. Zaryzykowałbym na początek ten mostek z większym wzniosem.
seraph Napisano 29 Sierpnia 2015 Napisano 29 Sierpnia 2015 Oczywiście, że możesz ją dowolnie obracać wokół własnej osi Przecież każdy człowiek ma inną budowę i idealna płaszczyzna gięcia chwytów wypada inaczej... Moim zdaniem zmiana mostka to ostateczność, ale "decyzja należy do Ciebie"
beardman Napisano 29 Sierpnia 2015 Napisano 29 Sierpnia 2015 "Celownik" na kierownicy powinien być ustawiony indywidualnie w zależności od wysokości wysunięcia siodełka (czyli wzrostu rowerzysty). A w praktyce ustaw tak, żeby Ci się najwygodniej jeździło. Aczkolwiek przy prostej kierownicy różnice mogą być znikome. Ja na Twoim miejscu ugadałbym się z jakimiś kolegami lub forumowiczami z okolicy i pożyczył na jeden dzień jakieś inne mostki (lub giętą kierę) i wypróbował je. Albo przejedź się do jakiegoś serwisu rowerowego i pożycz za piwko jakieś inne mostki. Czasem mają masę "szrotów". Do przymiarki wystarczy. A przynajmniej będziesz wiedział czy zmiana mostka to jest to czego Ci trzeba. I nie będziesz kupował w ciemno. P.S. Ja też miałem problemuy z drętwiejącymi palcami. I długo kombinowałem. Dopiero zmina mostka, kiery i chwytów na ergonomiczne pomogła. Do tego regulacja siodła też pomogła. Pozdrawiam
turysta Napisano 29 Sierpnia 2015 Napisano 29 Sierpnia 2015 A siodełko jak masz ustawione? Może przód siodełka jest zbyt opuszczone, lekko się z niego ześlizgujesz i cały ciężar ląduje na nadgarstkach. W pierwszej kolejności pobawiłbym się i ustawił idealnie siodełko: wysokość, przód-tył oraz jego poziom. A dopiero potem skupiłbym się na kierownicy.
empe Napisano 29 Sierpnia 2015 Autor Napisano 29 Sierpnia 2015 Skoro tak to jeśli kierownicę przekręcę celownikiem o 90st w dół to chwyty pójdą do góry: Tylko szkoda mi trochę ładnej grafiki bo się w tedy schowa :/ No i tracę gięcie do tyłu. No ale koniecznie muszę przetestować to ustawienie. Siodełko wydaje mi się dobrze mam ustawione, według zasad ale lada dzień będę siodełko zmienial na fizik gobi, tak więc zobaczę też jak będzie na nowym.
robertrobert1 Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Ja bym zaczął od wymiany kiery na giętą gdyż kompletnie nie pasują mi proste. :-D Kolejny krok to dodanie ergonomicznych rogów, które zawsze odciążają ręce. Dopiero na koniec zająłbym się mostkiem.
empe Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Napisano 30 Sierpnia 2015 Szczerze mówiąc to nie bardzo mogę sobie wyobrazić co za różnica że chwyty kierownicy znajdą się 2cm wyżej po: - zastosowaniu giętej kierownicy - mostka z większym wzniosem - podłożeniu podkładek pod mostek We wszystkich tych przypadkach dłonie miałbym nieco wyżej a to mogło by rozwiązać mój problem (tak myślę). Mam długą nogę - 92cm dla tego siodełko poszło dosyć wysoko, wyżej od kierownicy dla tego swoim ciężarem lecę na dłonie. Podkładek niestety nie mogę już podłożyć bo mam wykorzystany cały wymiar rury sterowej, z mostka pomału rezygnuję ponieważ zacząłem się obawiać czy tak wysoko zadarty mostek nie popsuje całego wyglądu. Pozostaje zaryzykować wymianę kierownicy.
beardman Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Bo efekt końcowy tych trzech rozwiązań jest zwykle taki sam. Różnice minimalne mogą wystąpić w przypadku gdy np gięta kierownica ma także większe/mniejsze gięcie do tyłu, mostek ma większy wznios ale tą samą długość (wtedy kierownica też idzie do tyłu). Ale w większości przypadków jest to niewyczuwalne podczas jazdy. Piszemy o tym wszystkim, żebyś rozważył każdą możliwość. Chociażby dlatego, żeby właśnie nie "zepsuć" wyglądu roweru zbyt ostrym mostkiem. P.S. Jest też coś takiego jak przedłużka rury sterowej. http://allegro.pl/przedluzka-rury-sterowej-a-head-satori-i5617111445.html Pozdrawiam
Eazy Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Ja też miałem podobny problem i długo szukałem innej kierownicy. Gięcie do tyłu powoduje, że nadgarstki inaczej się układają na kierownicy. To też ma znaczenie przy ucisku na nerwy i ma wpływ na drętwienie palców. Opuść ręce swobodnie wzdłuż ciała i unieś je do góry nie obracając nadgarstków i zobacz o ile musisz wygiąć nadgarstki 'na zewnątrz', żeby je położyć na prostej kierze. Tak więc nie chodzi tylko o samo podniesienie sylwetki, ale też o ułożenie dłoni na kierownicy. Proste kierownice pewnie lepiej się sprawdzają przy sportowej jeździe, ale ja do dłuższego jeżdżenia zdecydowanie wolę kierownicę ze wzniosem i sporym gięciem do tyłu.
Rulez Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Również jestem za opcją gięta w górę kierownica z nieco większym gięciem do tyłu.
empe Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Napisano 30 Sierpnia 2015 To może macie jakieś ciekawe propozycje giętych kierownic? Wznios w granicach 30mm, szerokość 660mm (ewentualnie dłuższa z możliwością cięcia), aluminiowa, czarna, lekka - max 250g Jak na razie taką znalazłem która by mi odpowiadała. Co prawda nieco przekracza wagę, ale po skróceniu do 660mm mysle ze zmiescilbym się do tych 250g: http://www.formicki-bike.pl/pl/Produkty/?id=26583/Kierownica_Bontrager_Race_Lite_Lowriser_31,8_mm_27_5_mm_720_mm_czarna
Eazy Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Ja ostatecznie założyłem SQLab 311. Bolało finansowo, ale przestało boleć w czasie jazdy Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Można ją przyciąć (są naniesione znaczniki), ale ja zostawiłem 740mm (przesiadka z 685mm) i nie zamierzam jej skracać. Jest w sam raz do mojego skróconego o 20mm mostka (ze 100 na 80mm). Waga to 312g przy 740mm, więc po skróceniu do 660 powinna ważyć około 280g. Niestety znaczniki do skracania kończą się na 700mm
empe Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Napisano 30 Sierpnia 2015 No właśnie, nie wiem @Easy, czy tak masz na stałe, ale nawet na Twojej miniaturce widać że masz kierownice minimalnie wyżej niż siodełko a ja mam dokładnie odwrotnie :/ Nowa kierownica już zamówiona. Wznios 27,5mm. Mam nadzieje że to wystarczy. Oczywiście zdam relację czy to rozwiązanie coś pomogło na moje drętwiejące nadgarstki i palce.Na razie panowie
Eazy Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Miniaturka to zdjęcie 'katalogowe' mojego roweru Kierownicę mam niżej niż siodełko Po przesiadce na 311 jest o niebo lepiej.
empe Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Napisano 31 Sierpnia 2015 Ech z tymi sklepami :/ Siedzisz dwa dni w necie, szukasz, w końcu znajdujesz, w opisie dostępna duża ilość - wysyłka 1-2 dni, zamawiasz a na drugi dzień wiadomość: "Niestety nie mamy na stanie" Nadal szukam lekkiej kierownicy ze wzniosem +/- 30mm. Będę bardzo wdzięczny za propozycje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.