kolo1 Napisano 25 Sierpnia 2015 Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam . Mam problemik - zerwany gwint od pedała w jednej korbie . Żaden serwis niestety nie chce się podjąć naprawy w moim mieście . Wiec mam prośbę , jeżeli ktoś zna serwis w swojej okolicy , który jest w stanie to naprawić solidnie - proszę o namiary . Z góry dziękuję i Pozdrawiam .
Mod Team Puklus Napisano 25 Sierpnia 2015 Mod Team Napisano 25 Sierpnia 2015 Jak bardzo zerwany ? Jak tylko trochę można to helicoilem, recoilem czy jak to nazywają. Ja bardzo to tylko rozwiercanie i tulejowanie u tokarza.
kolo1 Napisano 26 Sierpnia 2015 Autor Napisano 26 Sierpnia 2015 gwint poszedł prawie cały - raczej już w tym wypadku to tylko wstawienie tulei ratuje sprawę . Szukam serwisu który potrafi to zrobić dobrze .
Mod Team Puklus Napisano 27 Sierpnia 2015 Mod Team Napisano 27 Sierpnia 2015 Jeżeli pedał wybrał za dużo materiału z ramienia w środku gwintu tylko tokarz cie ratuje. Jak nie da się to z recoilować. Możesz wrzucić zdjęcie choć nie wiem czy coś tak będzie widać. Recoilowanie to prosty zabieg ale potrzeba ci kogoś kto ma zestaw, bo sam zestaw to chyba z 700zł kosztuje
zwy Napisano 29 Sierpnia 2015 Napisano 29 Sierpnia 2015 Spróbuj tutaj http://www.gatar-ski-serwis.pl/, zadzwoń i dowiedz się.
Rulez Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Ja bym raczej nie szedł do serwisu rowerowego tylko : http://www.obrobkaskrawaniem.com/index.html
Mod Team Puklus Napisano 30 Sierpnia 2015 Mod Team Napisano 30 Sierpnia 2015 Tak jak mówiłem, jeżeli nie jest to poważne, to w rowerowym mają, a raczej mieć powinni gwintowniki do recoilowania. ta procedura trwa ok 15 min. Jak uszkodzenie jest poważne to tylko zakład obróbki metali.
Poochaty Napisano 31 Sierpnia 2015 Napisano 31 Sierpnia 2015 Robiłem to samo w korbie xt w krakowie w cyclocentrum, zrobili w 15 minut za 25 złotych. Działa od roku.
kolo1 Napisano 4 Września 2015 Autor Napisano 4 Września 2015 a w Stalowej Woli są 3 serwisy rowerowe - i żaden się tym nie zajmuje . Pozdr.
kolo1 Napisano 5 Września 2015 Autor Napisano 5 Września 2015 mi chodzi dokładnie o to aby ta naprawa było wykonana dobrze - przez SERWIS który ma w tym doświadczenie , a nie który się będzie uczył na mojej korbie . Pozdrawiam .
Rulez Napisano 5 Września 2015 Napisano 5 Września 2015 Taki warsztat ma w podobnych naprawach 100 razy większe doświadczenie niż jakiś tam serwis który ma żadne pojęcie (nie ważne, że jest to akurat korba roweru) , bo to jest obróbka metalu, a nie typowa naprawa roweru ... weź zacznij logicznie myśleć ... czepiłeś się serwisu jak rzep psiego ogona ... dorabiałem w podobnym zaprzyjaźnionym warsztacie wiele emantów roweru - tulejki dampera, czy specjalne śruby mocowania wahacza, serwis mógł by o tym pomarzyć .. nikt tak dokładnie nie ustawi prostopadłej płaszczyzny gwintu korby do ramienia jak w warsztacie ...
skjaatel Napisano 5 Września 2015 Napisano 5 Września 2015 Poza tym, który serwis ma sprzęt do tego? My co prawda przyjmujemy takie zlecenia, ale wysyłamy to dalej i pobieramy "prowizję" za przygotowanie sprzętu do jazdy.
Mod Team Puklus Napisano 6 Września 2015 Mod Team Napisano 6 Września 2015 Activia ma zestaw do naprawiania, ale jak pisałem juz wielokrotnie cięgle nie wiemy czy to sie tą metoda zrobić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.