Skocz do zawartości

[-3k]Enduro/FR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam roweru głównie do jazdy po lesie i górach, lekkie hopki.

Mam 174cm wzrostu.Full (moze byc HT)przód 150-160mm. Wolałbym nowy, ale używany też może być.

Z góry dziekuje z pomo c.

Napisano

Raczej na pewno nie zadałeś sobie trudu by dowiedzieć się ile kosztuje nowy full z takim skokiem. W grę wchodzą używki i to dość stare w dość wątpliwym stanie.  

Napisano

Żeby się takś gamoń musiał czepiać nie zwracając uwagi na moje 3 zdanie :P  I żeby zerkając na budżet z łaski swojej zaproponował cokolwiek nowego, nadającego się do wyżej wymienionych dyscyplin. 

Napisano

No i teraz mistrzu napisz w czym ten Primal będzie lepszy od tego Uni czy Talona. Jedyny jego atut to ciut lepsze geo w tym bardziej płaski kąt główki tylko co z tego jak obwieszony jest kompletnym szajsem z mechanikami włącznie. Nawet opony są z d...y do takich zastosowań. Żeby jeszcze był konkretny wideł ale mamy XCR'a coil za 100mm skoku. Jak szanowny zainteresowany go sobie sprawi to faktycznie w górach poszaleje i to jeszcze z ponad 14 kg pod sobą :whistling: Cokolwiek z sensem to coś jak Primal Red Devil a i on mam sporo minusów. 

Napisano

Rama dedykowana do enduro, o nowoczesnej, progresywnej geometrii, która przyjmie widelec o skoku większym niż 100-120 mm.

Zostaje jeszcze kilka stów na dopłatę do lepszego amortyzatora.

Z Primala można małymi krokami zrobić rower do enduro z prawdziwego zdarzenia.

Napisano

W tych peniądzach poszukałbym używanego sztywniaka. Dostaniesz coś na całkiem dobrym osprzęcie. Składanie roweru nie wchodzi w grę ? 

• Mod Team
Napisano

Zdajesz sobie sprawę ze nowy widelec np Pike ze skokiem 150-160 kosztuje 2500-3000zł ? A za co resztę kupisz ?

Rowery nowe do takiego zastosowania kosztują kilkanaście tysięcy złotych ... tak że z czym do ludzi :P Ja za swoje ęduro dałem lekko ponad 3k, mam 150mm fulla ale składałem go długo, większość była kupiona na okazji i to było 5 lat temu ...

Napisano

11-letnia rama, amortyzator z najgorszego możliwego rocznika który w dodatku blokuje się po 140mm ugięcia (jeździłem, serwis nie rozwiązywał problemu), średnie hamulce i bardzo przeciętny napęd. To nie ma sensu według mnie. W tych pieniądzach jedynie sztywniaki :)

• Mod Team
Napisano

O ile Sprzęt możliwie nizały na początek, o tyle koło nowego to nawet nie stał :D Poza tym resztę masz wyżej, widelec padło, damper prosty, hamulce nie nadające sie do tego typu roweru.

Napisano

Tutaj od siebie mogę polecić 661 comp II. Jest w miarę sztywny, dobrze wentylowany i już nie raz uratowal mnie przed oka leczeniem :D

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...